Ср, 2024-04-24, 10:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:24
В другій половині 2015 року можуть створити "УкрПолЛітБріг" - міністр оборони Польщі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Військова бригада України, Польщі та Литви може бути створена у другому півріччі 2015 року. Про це заявив віце-прем'єр і глава Міністерства оборони Польщі Томаш Семоняк, передає "Польське радіо".

"Штаб бригади готовий. Дозволю припустити, що протягом другого півріччя цього року, ця бригада буде готова. Ми розраховували, що це відбудеться в 2016 році, але якщо українська сторона хоче прискорити цей процес, то ми і Литва також готові", - сказав Семоняк.

Як зазначив польський міністр оборони, рішення було прийнято ще до початку конфлікту в Україні.

"Перші документи про створення бригади були підписані в 2009 році. Тоді дуже чітко було визначено, що ці дії спрямовані на співпрацю з Україною та підготовку до стабілізації", - додав він.

Нагадаємо, в липні 2014 повідомлялося, що Польща, Україна і Литва планують створити військову бригаду "УкрПолЛітБріг".

Верховна Рада України ратифікувала угоду з Литвою і Польщею про створення спільної військової частини 4 лютого 2015 року. За законопроект № 0004 "Про ратифікацію угоди між урядом Литовської Республіки, урядом Республіки Польща та Кабінетом міністрів України щодо створення спільної військової частини" проголосували 290 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: УкрПолЛітБріг, міністр оборони Польщі, половині 2015 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]