Чт, 2024-04-25, 13:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
В екстрадиції колишніх членів уряду Пучдемона Бельгія відмовила Іспанії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Бельгія відмовила Іспанії в екстрадиції трьох колишніх чиновників каталонського уряду, які виїхали з країни після референдуму про незалежність автономії.

Про це повідомляє Lа Vanguardia.

Суддя заслухав звинувачення і відмовив в екстрадиції іспанських громадян за європейським ордером на арешт, який був виданий слідчим суддею Верховного суду Іспанії в березні минулого року.

Іспанія просила бельгійську владу про екстрадицію колишнього міністра охорони здоров'я Тоні Коміні, якого Мадрид звинувачує у заколоті і незаконному привласненні державних коштів, екс-міністра культури Луї Пуїга і екс-міністра сільського господарства Меріцелли Серрі, обвинувачених у розтраті.

Захист колишніх чиновників заявив в суді про прецедент, зазначений в доктрині Суду ЄС. Люксембурзький суд в 2015 році підтвердив необхідність попереднього державного ордера на арешт з метою забезпечення європейського ордера.

"Те, що сталося, це тільки початок з європейськими ордерами", - сказав адвокат Гонсало Бойє, пророкуючи ефект доміно з іншими ордерами, виданими судом Іспанії на каталонських чиновників.

"Європейський ордер не супроводжувався національним ордером на арешт", - додав він.

Колишній глава уряду Каталонії Карлос Пучдемон, який очікує у Німеччині рішення про екстрадицію, привітав рішення бельгійського суду.
"Європа надає право на справедливий судовий розгляд незалежно від політичних поглядів. Добрі новини", - написав він у Twitter.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: іспанія, екстрадиція, Бельгія, члени уряду Пучдемона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]