Ср, 2024-04-24, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
В ЄС вже зараз розчарувалися в майбутніх виборах в Раду
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Депутат від Європейської народної партії Ельмар Брок попереджає, що ЄС і Європарламент "знайдуть правильні відповіді в потрібний момент", повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Це неприпустимо, що Тимошенко, Луценку та іншим опозиційним політикам на різних рівнях не дозволяють брати участі у виборах або поводяться з ними несправедливо. Політично мотивовані вироки й судові процеси руйнують шанси на вільні й чесні вибори восени", - зазначив євродепутат.

За його словами, українські вибори не можуть бути розцінені як вільні, прозорі і чесні.

"Це відверте порушення верховенства права і демократії. Я сподіваюся, що українська влада знайде, як повернутися до демократичних принципів", - зазначив Брок.

При цьому європарламентар підкреслив, що мова йде не лиш про випадки з Тимошенко і Луценко, "але й інші, включно й на місцевому рівні".

"На жаль, ми змушені констатувати, що опозиційні політики перебувають під тиском і в невигідному становищі. Вільні й чесні вибори - це не лише питання технічних процедур в день самого голосування", - зазначив Ельмар Брок.

Брок також додав, що і Європарламент, і Євросоюз в цілому будуть дуже уважно стежити за ситуацією в Україні.

"На жаль, ми змушені зазначити, що шансів на вільні й чесні вибори стає все менше. ЄС і Європарламент знайдуть правильні відповіді в потрібний момент. У Києві ніхто не повинен сподіватися, що все закінчиться і буде забуте після сфальсифікованих виборів", - сказав європарламентар.

18 серпня Центральна виборча комісія України завершила реєстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради в загальнодержавному багатомандатному окрузі та одномандатних мажоритарних округах.

За попередніми даними, всього комісією зареєстрований 5771 кандидат у народні депутати, з них 2 644 - у загальнодержавному багатомандатному окрузі (за списками партій) і 3127 - по одномандатних мажоритарних округах.

За словами голови Комітету виборців України Олександра Черненка, агітаційна кампанія перед осінніми виборами буде непростою й брудною, а головною її проблемою стане підкуп виборців

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: ЄС, виборах в Раду, розчарувалися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]