Ср, 2024-04-24, 00:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:01
В Європі та Атлантичному регіоні НАТО створює нові командні центри
Інші останні Новини світу

Північноатлантичний альянс у середу затвердить рішення про створення двох нових командних центрів в рамках адаптації структури НАТО до нових загроз.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми модернізуємо командну структуру, щоб 29 держав-членів Альянсу могли діяти як одна – швидко та ефективно", - сказав Столтенберг.

Перший командний центр (Joint Force command for the Atlantic) буде захищати морські комунікації між Європою та Північною Америкою та пов’язану із цим критичну інфраструктуру.

"Командування гратиме важливу роль у кризах та конфліктах. 80% районів відповідальності SACEUR (центральний штаб збройних сил НАТО в Європі) вкриті водою. І нам треба попередити потенційні загрози як на воді, так і під водою", - сказав генсек НАТО.

Другий командний центр (Support command) має забезпечити швидке пересування військ та техніки територією Європи. "Це ключова частина нашої колективної безпеки", - зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що у середу міністри затвердять тільки принципове рішення про створення командних центрів, але де вони будуть розміщені географічно, поки невідомо.

Раніше ЗМІ повідомляли, що нові командні центри НАТО будуть розміщені у Німеччині та США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 623 | Додав: adminA | Теги: НАТО, Європа, Атлантичний регіон, командні центри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]