Сб, 2024-04-20, 02:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
В Європі Україна посіла перше місце за площею сільгоспземель
Інші останні Економічні новини

Україна посіла перше місце в Європі за площею сільгоспземель

Найбільш активно площі засівають кукурудзою. Мінський стартап OneSoil запустив інтерактивну карту сільськогосподарських полів. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Програма використовує ІІ-алгоритм для аналізу супутникових знімків, щоб детально визначити стан полів, тип вирощуваних культур, а також етап їх зростання. Також стартап дозволяє подивитися, як змінювалися поля за останні три роки: з 2016 по 2018-й.

У список увійшли 42 європейські країни та США. Згідно з картою програми, Україна посідає друге місце за площею угідь після США: 35,9 млн гектарів при 2 млн ділянок.

На третьому місці розташувалася Франція — 25,7 млн ​​гектарів, поділених на 7 млн ​​ділянок.

За даними OneSoil, в Україні найбільш активно площі засівають кукурудзою (14,8 млн га), пшеницею (5,4 млн га) і травою (4 млн га). За сукупної площі полів лідирує Одеська область (2,4 млн га). Середня площа ділянки — 17,9 га, в той час як найбільше поле досягає 2000 га.

Стартапери використовували дані Європейського космічного агентства, а також інструментарій від Mapbox, картографічної платформи з відкритим вихідним кодом. У базу занесені понад 60 млн угідь, система вміє розпізнавати близько 20 видів сільськогосподарських культур.

До 2019 року на карту планують додати дані з Південної Америки та Австралії. До 2020 року в планах OneSoil — охопити весь світ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: площа сільгоспземель, україна, перше місце, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]