Сб, 2024-04-20, 18:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
В Грузії музей Сталіна перетворять на музей пам'яті його жертв
Інші останні Новини світу

Музей імені Сталіна в Горі буде реформовано і він змінить назву, повідомив в понеділок співробітникам музею міністр культури Грузії Ніка Руруа. У бесіді з журналістами міністр зазначив: "Існування музею Сталіна несумісне з сьогоднішнім днем і майбутніми поколіннями".

"Однак історія існує, і її неможливо стерти, тому цей дуже важкий аркуш нашої історії необхідно добре показати в цих стінах", - сказав Руруа. За його словами, після перетворення відвідувачі музею зможуть отримати детальну інформацію про сталінські репресії, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що проект перетворення музею підтримано Міністерством культури і нащадками жертв сталінських репресій. При цьому він не повідомив про конкретні заходи з реформування музею, заснованого в 1937 році, за життя "вождя народів".

Музей імені Сталіна в Горі є одним з відвідуваних туристами місць у Грузії. Чи залишиться він таким після перетворення, покаже час.

Зазначимо, що майже два роки тому в Горі за рішенням грузинської влади на центральній площі було знесено пам'ятник радянському диктаторові. Шестиметрову бронзову скульптуру зняли з постаменту несподівано вночі. Голова міської ради Горі Звіад Хмаладзе тоді повідомив, що пам'ятник буде встановлено у будинку-музеї Сталіна в Горі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: музей, Грузії, жертв, Музей Сталіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]