Ср, 2024-04-24, 10:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
В "Гулівері" за розкраданням коштів "Михайлівського" провели обшуки і ще за 34 адресами
Інші останні Кримінальні новини

В рамках розслідування розкрадання коштів банку "Михайлівський" в Києві правоохоронці провели обшуки в приміщеннях товариств, розташованих в офісному центрі "Гулівер" і ще за 34 адресами.

Про це 26 листопада повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Зокрема, обшуки були проведені 25 листопада в місцях проживання осіб, пов'язаних з колишніми власниками "Михайлівського", а також в офісах їхніх компаній.

"Мова йде про компанії, які, за даними слідства, могли бути задіяні в злочинних схемах розкрадання банківських коштів на суму понад 900 млн гривень шляхом отримання незаконних кредитів. Під час обшуків вилучено значний обсяг фінансової документації, комп'ютерна техніка, флеш-накопичувачі інформації та інші речові докази", - повідомили в прокуратурі.

В даний час вирішується питання про призначення судово-технічних і економічних експертиз по вилучених доказах.

Як відомо, вранці 25 листопада СБУ і Генпрокуратура проводили слідчі дії в центрі Києва в офісній будівлі комплексу "Гулівер".

Так, за свідченням очевидців, близько 9:00 входи і виходи з будівлі блокували люди в чорному з автоматами. Вони контролювали вхід і вихід співробітників будівлі.

В СБУ повідомили, що слідчі дії проводяться в рамках розслідування справи щодо банку "Михайлівський".

У листопаді ТРЦ "Гулівер" був заарештований в рамках справи про розкрадання коштів банку "Михайлівський". Кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна склала трохи половину від цієї суми.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Раніше Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голови правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенко на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: обшуки, розкрадання коштів Михайлівського, Гулівер, 34 адреси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]