Пт, 2024-04-19, 21:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:58
В іноземній валюті Fitch підвищило рейтинг України
Інші останні Економічні новини

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті з рівня "RD" до рівня "CCC". Про це йдеться у повідомленні рейтингового агентства.

Згідно з повідомленням, довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в національній валюті підтверджено на рівні "ССС".

При цьому короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підвищено з "D" до "C".

Країні вдалося уникнути дефолту за комерційним зовнішніми зобов'язаннями, випустивши 12 листопада нові цінні папери для держателів євробондів на суму 15 мільярдів доларів", - йдеться у повідомленні.

"Реструктуризації дозволила перенести терміни погашення заборгованості на 2019-2027 роки, знизити обсяг боргу на 3 млрд доларів, або 3,4% ВВП", - повідомляє Fitch.

Нагадаємо, 6 жовтня Fitch знизило довгостроковий і короткостроковий рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті України з рівня C до RD (обмежений дефолт).

У Fitch обіцяли підвищити рейтинг дефолту емітента України одразу після того, як переконається в успішному обміні єврооблігацій нашої країни у межах їхньої реструктуризації.

Як повідомлялося, рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз зниження ВВП України з 9% до 10% за підсумками 2015 року.

Fitch не розцінюватиме невиплату Україною 3 млрд дол. у грудні на користь РФ як суверенний дефолт

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings припускає, що невиплата Україною 3 млрд дол. 20 грудня 2015 року за єврооблігаціями, викупленими Фондом національного добробуту Росії, не вважатиметься суверенним дефолтом у рамках рейтингових критеріїв, повідомляється на сайті агентства.

За інформацією Fitch, також агентство припускає, що будь-яка юридична дія в результаті несплати цього боргу не перешкоджатиме обслуговуванню нових облігацій, випущених у рамках реструктуризації зовнішнього боргу України.

Україна завершила реструктуризацію держборгу 13 випусків облігацій у зв`язку обміном на нові державні облігації та деривативи, який стартував 12 листопада. "Російські" облігації не ввійшли в перелік паперів, які пройшли реструктуризацію і підлягають обміну на нові папери у зв`язку з відмовою РФ від участі в цьому процесі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: Підвищення, іноземна валютіа, рейтинг України, Fitch | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]