Пт, 2024-03-29, 16:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:16
В Іраку смертник підірвав колону військових
Інші останні Новини світу
В Іраку 22 липня смертник підірвав колону іракських військових. В результаті теракту загинули щонайменше 22 солдати і троє мирних жителів. Інцидент стався в місті Мосулі, розташованому на півночі країни за 390 кілометрів від Багдада, пише Lenta.ru.

Смертник, за словами представника поліції, їхав на автомобілі, начиненому вибухівкою, слідом за військовими. Він підірвав себе, коли колона зупинилася на середині дороги.

Одночасно на півночі Мосула стався ще один теракт, жертвами якого стали четверо поліцейських.

Жодне з терористичних угруповань поки що не взяло на себе відповідальності за подію.

Проте ЗМІ припускають, що за цими атаками стоять бойовики "Аль-Каїди", які стали діяти активніше в Мосулі і в провінції Найнава загалом (Мосул є її адміністративним центром).

Більшість населення Найнави - суніти, яких вербують терористичні угруповання заради боротьби з шиїтською владою, що прийшла на зміну поваленому США сунітському лідеру Саддаму Хусейну.

Проект Iraq Body Count, спрямований на підрахунок жертв серед іракського населення після американського вторгнення в 2003 році, оцінює кількість загиблих від рук терористів у липні 2013 року приблизно в 600 осіб.

Як повідомлялося раніше, з початку липня, за відомостями фахівців, що спираються на дані іракської поліції і медиків, унаслідок терактів в Іраку загинули більш як 300 осіб. Разом з початком священного для мусульман місяця посту Рамадан число жертв перевищило 50.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Смертник, колону військових, Іраку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]