Сб, 2024-04-20, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
В Ірані жертвами сильного землетрусу стали п'ятеро людей
Інші останні Економічні новини
Ввечері 5 грудня у східній частині Ірану стався землетрус магнітудою 5,6, який забрав життя щонайменше п'ятьох людей, повідомляє РИА "Новости".

Близько 10 осіб постраждали, землетрус зруйнував кілька сільських будинків, обірвав лінії електропередач і телефонного зв’язку.

За даними Геологічної служби США, підземні поштовхи були зафіксовані за 79 кілометрів на північний схід від міста Бірдженд, адміністративного центру іранської провінції Південний Хорасан. Осередок землетрусу залягав на глибині 5,4 кілометра.

У місті Бірдженд підземні поштовхи викликали паніку серед населення, люди екстрено залишали свої будинки.

Зазначимо, кількість жертв землетрусу, що стався 11 серпня на північному заході Ірану в провінції Східний Азербайджан, досягло 250 осіб, кількість потерпілих сягнула 1,8 тис.

Іран входить до десятка найбільш сейсмонебезпечних районів земної кулі, тут майже що десять років відбувається землетрус магнітудою понад 7,0. Так, у грудні 2003 року жертвами землетрусу магнітудою 6,3 в місті Бам на південному сході країни стали понад 31 тисячі осіб, близько 42 тисяч зазнали поранень. Саме місто, а також знаменита фортеця були майже повністю зруйновані.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: жертвами, землетрусу, Ірані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]