Сб, 2024-04-20, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:31
В Італії місцеві вибори: перемагають партія Берлусконі та ультраправі
Інші останні Новини Європейського Союзу

У другому турі муніципальних виборів в Італії найкращі результати показали партія колишнього італійського прем’єр-міністра Сильвіо Берлусконі "Вперед, Італія", ультраправий рух "Ліга півночі" та євроскептична партія "Брати Італії".

Про це повідомляє ANSA.

За попередніми даними, кандидати від вищезазначених політичних сил перемогли у столицях 22 з 25 італійських регіонів, в тому числі в Генуї і Пістої, які історично підтримувала лівий рух "5 зірок".

Правляча "Демократична партія" попереднього прем’єра Маттео Ренці визнала поразку на виборах. "Ми програли ці вибори", - заявив лідер нижньої палати парламенту Етторе Росато.

В італійських ЗМІ пишуть, що цей результат може підірвати лідерство Ренці на чолі політичної сили, хоча сам він заявив, що результати цих виборів – "це не політичний тест".

У другому турі була зафіксована рекордна низька явка – лише 46% виборців прийшли на дільниці. Голосування в муніципалітетах вважається важливим тестом напередодні національних виборів, які можуть відбутися восени.

Нагадаємо, партія "Ліга півночі" ініціювала проведення консультативного референдуму щодо більшої автономії від уряду у Римі у регіонах Ломбардія і Венето.

Минулого року регіональні ради Венето та Ломбардії за ініціативи цих же політичних сил проголосувала за резолюцію "Визнання принципу самовизначення Криму і зняття санкцій з Росії".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: партія Берлусконі та ультраправі, місцеві вибори, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]