Ср, 2024-04-17, 01:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
В Італії відкриється найбільший у світі музей Apple
Інші останні Новини світу науки і технологій
Поки світ ще оплакує Стіва Джобса, який 5 жовтня пішов з життя у віці 56 років, в Італії вже готуються відкрити найбільший на планеті музей Apple.

Музей, створений на основі колекції комп'ютерника Алессіо Ферраро, відкриється в одній з будівель університету Савони на початку наступного року.

Понад сім тисяч експонатів вже упаковані в коробки і чекають на момент, коли зможуть переїхати на "нове місце проживання".

Цінна колекція "All About Apple", яку офіційно визнала сама "яблучна" компанія, зародилася в 2002 році в звичайному підвалі, але її головною особливістю є те, що всі експонати (деякі відносяться до 70-х років) перебувають у робочому стані.

Історія музею почалася в 2002 році, коли Ферраро почав збирати списані комп'ютери зі складу Briano Computer. Потім до нього приєдналися друзі. Через три роки Ферраро зателефонували з Apple і запросили до Купертіно, штат Каліфорнія, де розташована штаб-квартира корпорації.

Колекція італійця була визнана найбільшою в світі. Серед експонатів - легендарний комп'ютер Lisa, Macintosh 128K, PowerBook Duo, Newton, перша в світі мишка, ігрова консоль Pippin і Twentieth Anniversary Macintosh, перший CD-програвач, перший кольоровий принтер і багато іншого.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1208 | Додав: nowyny | Теги: Apple, музей Apple, стів джобс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]