Чт, 2024-03-28, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
В Італії знайшли ранню версію опери Вівальді
Інші останні Новини світу
В особистому архіві Антоніо Вівальді, який зберігається у Національній бібліотеці Турина, знайшли манускрипт з невідомою версією опери "Несамовитий Роланд". Про це повідомила The Guardian. У документі містяться 20 нових арій.

Опера Вівальді була закінчена в 1727 році, проте знайдений документ датується 1714 роком. В тому році у венеціанському театрі Сант-Анджело, яким керував композитор разом зі своїм батьком, йшла опера Вівальді під назвою "Роланд, уявний божевільний", пише "Газета.ua".

На манускрипт раніше не звертали уваги, бо він не був підписаний ім'ям Вівальді. У каталозі бібліотеки документ значився як переробка "Несамовитого Роланда" авторства композитора Джованні Альберто Рісторі, сучасника Вівальді.

Спеціаліст з творчості Вівальді Федеріко Марія Сарделлі (Federico Maria Sardelli) звернув увагу на документ, тому що не міг зрозуміти, як серед особистих документів композитора виявилася робота Рісторі. Дослідження, підтверджене провідними музикознавцями, показало, що авторство музики належить самому Вівальді.

У версіях "Несамовитого Роланда" 1714 і 1727 збігається тільки лібрето, музика ж - абсолютно різна. Так, арії Роланда в ранній версії виконує баритон, а в пізній – мецо-сопрано.

Знайдену версію "Роланда" поставлять 20 липня на фестивалі барокової опери у французькому Боні.

Зауважимо, що в 2010 році дві невідомі дослідникам скрипкові сонати Вівальді були знайдені в колекції рукописів, де вони зберігалися 270 років.

Твори Вівальді були серед нот Генделя, Кореллі і Персела в 180-сторінковій підшивці документів 1715-1725 років, яка два роки тому була передана в Сирітський музей у Лондоні.

Сонати були підписані ім'ям великого італійського композитора, але дослідники дізналися про їхнє існування лише недавно.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: Італії, ранню, опери Вівальді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]