Чт, 2024-04-18, 12:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
В'їзд в Росію: нові правила для українців. ФОТО
Інші останні Новини російської федерації
Російські прикордонники тепер вимагають у громадян України запрошення на в'їзд, а також гарантійний лист від сторони, яка запрошує, про матеріальну підтримку того, хто в'їжджає, гарантії медобслуговування та надання житла. "Аргументы и Факты" розповідають, які документи потрібні українцям для відвідин Росії.

Хто може оформити запрошення

Той, до кого ви збираєтеся їхати. Це може бути приватна особа - громадянин Россії, або іноземний громадянин, що постійно проживає в РФ. Крім того, приймаючою стороною, що оформляє запрошення, може бути будь-яка організація - юридична особа, її філії або представництва, наприклад, туристична компанія.

Запрошення оформляється упродовж 20 робочих днів від моменту подачі документів. При цьому потрібно врахувати, що термін тимчасового перебування в РФ не може сумарно перевищувати 90 діб за півроку.

Що потрібно для оформлення запрошення

Українцю потрібно надати приймаючій стороні такі дані: прізвище, ім'я, дату і місце народження, стать, громадянство, держава проживання, а також номер і дату видачі паспорта. До цих відомостей необхідно докласти пояснення: мета поїздки, передбачуваний термін перебування в РФ і всі без винятку місця, де ви збираєтеся побувати.

Що таке гарантійний лист

Той, хто запрошує, повинен гарантувати матеріальне, медичне та житлове забезпечення того, хто в'їжджає в Росію на весь період його перебування. Це і є гарантійний лист. Приймаюча сторона гарантує грошову підтримку на рівні російського прожиткового мінімуму. У середньому по Росії ця сума становить у 2014 році 8200 рублів - це приблизно 2240 грн. на людину на місяць.

Також надаються гарантії надання житлоплощі - не менше діючих в регіоні санітарних норм. Для великих міст це 18 кв. метрів на людину, в селищах може бути менше.

Необхідна і гарантія оплати медичного полісу. Його вартість може істотно коливатися залежно від програми, терміну та суми страхового покриття. Виходячи з російських розцінок, орієнтовна мінімальна сума, яку повинні гарантувати, складе 900 рублів - це близько 245 грн. на три місяці.

Додаткові дозволи

Влада РФ може вимагати оформлення спеціального дозволу на відвідування певних територій. Це стосується російських земель, на яких введено надзвичайний або військовий стан, в прикордонні зони, а також у місця розташування об'єктів та організацій Збройних Сил РФ, інших військ і військових формувань. Виходячи з цих визначень потрібно бути готовим до того, що спеціальний дозвіл може знадобитися на в'їзд до Криму.

Відмова у в'їзді

Навіть якщо зібрані всі необхідні документи, це не гарантує в'їзд в РФ. Відмова може бути сформульований так: "з метою забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення", а також "стосовно іноземного громадянина ухвалено рішення про небажаність перебування в РФ".

Причин може бути безліч - адміністративні правопорушення під час попереднього перебування в Росії, видворення з країни в попередню поїздку, несвоєчасний виїзд з країни і багато іншого.

Що потрібно для в'їзду в Росію

1. Зверніться до приймаючої сторони для оформлення запрошення

2. Повідомте приймаючій стороні особисті дані, мету і терміни поїздки та місця, які плануєте відвідати

3. Отримайте копії запрошення, гарантійного листа і дозволу Федеральної служби міграції РФ

4. При собі необхідно мати суму виходячи з прожиткового мінімуму в РФ - 2240 грн. на людину на місяць, а також зворотний квиток або суму на його купівлю. Або підтвердження банку, що на вашому рахунку є достатня сума грошей.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: В'їзд в Росію: нові правила для укр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]