Пт, 2024-04-19, 23:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:45
В Йорданію агрохолдинг "Нібулон" бізнесмена Вадатурського експортує 200 тис тонн пшениці
Інші останні Економічні новини
У 2012/13 маркетинговому році агрохолдинг "Нібулон" експортує до Йорданії щонайменше 200 тисяч тонн пшениці, повідомляє УНІАН з посиланням на сайт компанії.

Відповідно до наданої інформації, 31 липня на міжнародному тендері Міністерство промисловості і торгівлі Йорданії придбало 100 тисяч тонн пшениці у компанії "Нібулон". Поставка пшениці буде здійснена в листопаді 2012 року.

На попередньому тендері на поставку 100 тисячі тонн пшениці в Йорданію також перемогла українська компанія. Дві партії по 50 тисяч тонн будуть поставлені у другій половині серпня і в першій половині вересня.

Крім того, в рамках програми ООН World Food Program, у другій половині серпня і першій половині вересня в Північну Африку, в Мавританію (порт Нуакшот), "Нібулон" поставить 9823,8 тонн української пшениці.

У загальній складності в рамках World Food Program і державних тендерів в 2008-2012 рр. компанія здійснила поставку близько 1,9 млн тонн зерна.

Як повідомлялося, в квітні 2012 року президент України Віктор Янукович знаходився з офіційним візитом в Йорданії, де зустрівся з королем Абдаллою II, представниками йорданського парламенту і взяв участь в україно-йорданському бізнес-форумі. Відомо, що найбільша в Йорданії фармацевтична компанія "Хікма Фармасьютикелз" (Hikma Pharmaceuticals) оголосила про намір інвестувати в Україну понад 100 млн дол.

Довідка

Агрохолдинг "Нібулон" заснований в 1991 році і є одним з найбільших українських виробників і експортерів сільськогосподарської продукції.

Підприємство має 40 підрозділів, розташованих в одинадцяти областях України, обробляє понад 70 тисяч гектарів землі.

Сім філій компанії займаються тваринництвом. Підприємство має власний флот, потужності зі зберігання зерна в обсязі до 420 тисяч тонн і власний перевантажувальний термінал ємністю 133 тисячі тонн.

Агрохолдинг "Нібулон" контролюється українським бізнесменом Олексієм Вадатурським.

Зазначимо, що агрохолдинги, як правило, акумулюють значні земельні ресурси (понад 10 тисяч га) і контролюють близько 25% сільськогосподарських угідь України.

Також відзначимо, що країни-імпортери зерна поступово переходять до оренди земель сільськогосподарського призначення в інших державах з метою вирощування зернових для власних потреб.

Відомо, що національна продовольча безпека знаходиться на одній з перших в порядку денному провідних держав світу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: агрохолдинг Нібулон, Вадатурського, Йорданію 200 тис тонн пшениці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]