Чт, 2024-04-18, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:50
В Кабо-Верде померла легендарна співачка Сезарія Евора
Інші останні Новини світу

Співачка Сезарія Евора померла у себе на батьківщині в Кабо-Верде 17 грудня. Їй було 70 років. У вересні 2011 року легендарна виконавиця народної музики оголосила, що покидає сцену через проблеми із здоров'ям.

Власниця декількох "Греммі", найпрестижнішій премії Франції Vitoire de la Musique і кавалер ордену Почесного легіону, Сезарія Евора народилася 27 серпня 1941 року в Мінделу, Кабо-Верде.

Свій перший сольний альбом Distino di belta співачка випустила в 1987 році, коли їй було 45 років. На її рахунку більше десятка пластинок, а також популярність в усіх куточках планети.

Її пісні, виконані на креольському діалекті у супроводі рояля, гавайської гітари, скрипки, акордеона і кларнета підкорили усі країни і континенти, а її манера виходити на сцену босоніж - символічна данина бідності, у якій живуть її співвітчизники на Островах Зеленого мису, - була її "візитною карткою".

Втім, відома вона не лише завдяки своєму неповторному співу але і великій благодійній і громадській діяльності - у своїй країні вона одна повністю утримувала усю систему освіти. Завдяки співачці тисячі жителів Кабо-Верде навчилися читати і писати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1234 | Додав: nowyny | Теги: Сезарія Евора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]