Пт, 2024-03-29, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:11
В Канаді у 2016 році вийде повнометражний фільм про Голодомор в Україні
Інші останні Українці в світі

Перший повнометражний художній фільм про сталінські репресії в Україні і як вони призвели до Голодомору 1932-1933 років вийде у січні 2016 року в Канаді, передає УНІАН.

Як повідомили у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, кінофільм канадського режисера Аяна Ігнатовича, батьки якого втекли з радянської України в часи Другої світової війни, отримав назву "Гіркий врожай". Головні ролі у фільмі зіграють зірка "Зоряних воєн" і фільмів про "Супермена" Теренс Стам і британський молодий актор Макс Айронс. В сюжеті мова йтиме про історію кохання в розпал жорстоких подій в Україні.

Ігнатович зняв цей фільм, щоб показати громадянам західних країн, як страждали українці внаслідок агресивної політики Росії.

"Як і багато українців, мої батьки пережили неймовірні страждання. Сьогодні, мабуть, немає жодного українця, який би не знав про репресії, страти, депортації і голод. Враховуючи важливість того, що сталося, і те, що за межами України мало хто знає це ті події, цю історію геноциду необхідно показати. Це важливо сьогодні", - наголосив Ігнатович.

Своєю чергою експерт з питань досліджень Євразії аналітичного центру Atlantic Council (Вашингтон, США) Даян Франсі наголосив, що "головним гнобителем України була і лишається Росія, чиї лідери, такі як Володимир Путін, систематично пропагують вигадку про те, що Україна – це якась "Малоросія". Але насправді українці - самобутній народ, і їхня мова відрізняється від російської, як іспанська від французької мови. Путінські заяви не лише помилкові, а й шкідливі. Вони перегукуються з історичними знущаннями Росії над Україною".

Він також нагадав, що у 1933 році британська преса повідомляла про голод в Україні, але тоді США проігнорували цю інформацію, а в 1934 році Вашингтон офіційно визнав СРСР, і Йосип Сталін зайняв місце в Лізі націй.

"Сьогодні російському вторгненню в Україну також не приділяють належної уваги, попри те, що Україна – одна з найбільших країн Європи з 45-мільйонним населенням", - додав Франсі.

У Центрі досліджень визвольного руху нагадали, що у 1930-х роках радянський диктатор Сталін організував Голодомор мільйонів українців, які чинили опір п`ятирічному плану колективізації.

Масштаби Голодомору були приховані компартією СРСР. Після проголошення Україною незалежності в 1991 році було розсекречені радянські архіви. Це призвело до того, що в 2003 році у спільній заяві ООН, яку підписала і Росія, було оголошено, що Голодомор забрав життя мільйонів невинних людей. У жовтні 2008 року Європарламент визнав Голодомор злочином проти людства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, Голодомор в Україні, повнометражний фільм, Канада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]