Пт, 2024-03-29, 16:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
В Харкові на стіні будинку малюють найбільший в Україні портрет Шевченка
Інші останні Новини з регіонів України

На житловій 17-поверхівці в Харкові почали малювати найбільший в Україні портрет Тараса Шевченка. Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради.

"Найбільший портрет Кобзаря в Україні художники творчої групи "Kailas-V" малюють на стіні 17-поверхового будинку. Ескіз малюнка готовий, графітники вже закупили 450 балонів з фарбою і планують використати ще стільки ж", – йдеться в повідомленні.

За словами керівника творчої групи Яни Вовк, створення портрета присвячено 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. На будинку буде відтворено портрет письменника, виконаний художником Іваном Крамським.

"Ми обрали саме цей портрет – портрет немолодого Шевченка, щоб показати всю мудрість поета, адже проект присвячений його 200-річчю. Закінчити малюнок ми плануємо через два-три тижні, і, сподіваємося, що погода нам у цьому не завадить. Над графіті на великій висоті працюють три художники, вони люблять свою справу і готові на все, щоб перевершити людські можливості", – підкреслила пані Вовк.

Загальна площа настінного малюнка перевищить 500 кв. м. Цей портрет стане найбільшим портретом Кобзаря в країні і може увійти до Книги рекордів України.

Нагадаємо, до Дня миру в Харкові намалювали найбільшу в світі вишиванку. Розмір малюнка вишиванки становить 20 на 100 метрів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: найбільший в Україні портрет Шевчен, харкові, стіні будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]