Пт, 2024-03-29, 01:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
В ході збройних сутичок у Сирії не менше 20 осіб вбито
Інші останні Новини світу

Сирійська армія провела операцію проти супротивників режиму в ряді сирійських міст, 20 осіб вбито, повідомили в суботу, 24 березня, в Сирійській наглядовій раді з прав людини, повідомляє Інтерфакс.

Зокрема, операції за участю важкої артилерії були проведені в містах Хомс, Хама і Дераа, також сутички між урядовими військами і силами опозиції сталися в околицях Дамаску.

Криза в Сирії почалася більше року тому. Рух, що починався з мирних протестів переріс впродовж року у повномасштабний збройний опір. З тих пір, за даними ООН, загинули понад 8 тис.

Нагадаємо, 21 березня Рада Безпеки ООН повністю підтримала зусилля спецпредставника ООН і Ліги арабських держав (ЛАГ) щодо сирійського врегулювання Кофі Аннана.

У свою чергу сирійська опозиція висловила невдоволення заявою Радбезу ООН: "люди чекають рішучих заходів у розпал драми".

4 лютого 2012 року Росія і Китай наклали вето на резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії. Це рішення спровокувало обурені коментарі зовнішньополітичного керівництва західних країн.

8 березня року в Сирію прибув спеціальний посланник ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Кофі Аннан з метою домогтися припинення вогню та досягти перемир'я. Проте 9 березня представник сирійських опозиціонерів, лідер Сирійської національної ради Бурхан Гальюн відкинув цю пропозицію, заявивши, що вважає неприйнятним вступати в переговори з "режимом, який продовжує вбивати своїх співвітчизників".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: Сутичок, Сирії, 20 осіб вбито | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]