Чт, 2024-04-18, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:02
В Києві марш УПА зібрав рекордну кількість учасників. "Беркут" ховався у двориках
Інші останні Політичні новини
У Києві відбувся марш на честь 71-ї річниці створення Української повстанської армії. Націоналістам вдалося, зібравши рекордну кількість учасників, вперше з 2005 року пройти Хрещатиком, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Як пише видання, цього року організаторам - партії "Свобода" - вдалося зібрати рекордну кількість учасників - близько 25 тисяч осіб. Газета зазначає, що на самій акції практично були відсутні представники міліції, проте у всіх довколишніх дворах чергували міліціонери та бійці спецпідрозділу "Беркут".

Після виступу лідерів "Свободи" на мітингу в парку Шевченка учасники акції вислухали гімн і вишикувалися в колони для ходи Володимирською вулицею. Видання пише, що цьогоріч націоналістам вперше з 2005 року, коли відбувся перший марш на честь УПА, вдалося пройти Хрещатиком, куди вони спустилися вулицею Богдана Хмельницького.

Газета також зазначає, що частина учасників акції закрили обличчя масками. Розмір колони був таким, що коли її перші учасники піднімалися Михайлівською вулицею на однойменну площу, її хвіст все ще був на Володимирській вулиці.

Хода пройшла без інцидентів, незважаючи на те, що націоналісти запалили фаєри, міліція ніяк не перешкоджала руху. На Михайлівській площі ближче до вечора відбувся концерт, проте слухати його залишилася не більш ніж половина учасників мітингу.

Прикметно, що напередодні паралельні акції пообіцяли провести й ідеологічні противники правих. Однак в останній момент представники Компартії відмовилися від своїх намірів, а на мітинг Прогресивної соціалістичної партії в Парку Слави прийшли близько 70 осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: беркут, двориках, Києві, рекордну кількість учасників, марш УПА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]