Сб, 2024-04-20, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:14
В Києві обсудили втілення в життя стратегії регіонального розвитку Київської області
Інші останні Столичні новини - новини Києва

27 листопада 2015 року в залі засідань Києво-Святошинської районної державної адміністрації в рамках проекту "Регіональна політика в Україні: громадський моніторинг стратегій регіонального розвитку", який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) у партнерстві з ВМГО "Особистість" у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів, Інститутом громадянського суспільства, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Українська асоціація районних та обласних рад", Офісом Ради Європи в Україні за підтримки Європейського Союзу, відбувся круглий стіл на тему "Процес реалізації стратегії регіонального розвитку в Київській області: проблеми, досягнення та перспективи".

Участь в заході взяли депутати Київської обласної ради, працівники Києво-Святошинської РДА, журналісти та представники громадськості.

Представник Асоціації регіональних аналітичних центрів Василь Гуменюк розповів, що 3 червня 2015 року Київською обласною радою було затверджено План заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Київської області на період до 2020 року тна виконання Закону України "Про засади державної регіональної політики" та Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

"Підготовка Плану заходів проводилася з грудня 2014 до квітня 2015 року відповідно до цілей Стратегії та з огляду на існуючі та передбачувані можливості розвитку і виклики. Широка група зацікавлених сторін регіонального розвитку активно залучалася до процесу мобілізації регіональних проектних ідей, які оцінювалися і групувалися у тематичні програми відповідно до принципів синергії та взаємодоповнюваності", - сказав Василь Гуменюк.

Ухвалення Плану заходів дозволило змінити підхід і перейти від об’єктного фінансування до проектного, від планування на один бюджетний рік до середньострокового планування. Це є запорукою реалізації в громадах масштабних проектів та відкрило можливість отримувати кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

План заходів націлений на використання основних економічних можливостей, наявних у області, але також враховує оптимальні способи дотримання принципів сталого розвитку – соціальну інтеграцію, доступність і захист довкілля з урахуванням збереження природних, культурних і історичних ресурсів та надбань.

Реалізація Плану заходів сприяє створенню конкретних переваг економіки Київщини, зміцненню позицій суб’єктів господарювання області на відповідних ринках товарів і послуг, підвищенню якості життя людини, подоланню нерівномірності економічного розвитку районів і міст області та покращення соціально-економічного добробуту населення.

Під час обговорення реалізації "Стратегії регіонального розвитку Київської області до 2020 року" також постало питання "Системи моніторингу та оцінки результативності  реалізації Стратегії", а саме, згідно першому абзацу розділу ДСРР "Система моніторингу та оцінки результативності реалізації Стратегії" моніторинг досягнення цілей шляхом порівняння фактично отриманих значень індикаторів з їх прогнозними значеннями має проводитися кожні пів року, хоча в реальності так не є, і Київська обласна державна адміністрація, анонсувала перші результати моніторингу реалізації СРР аж на початок наступного року, що суттєво вплинуло на роботу громадськості щодо реалізації стратегії регіонального розвитку.

Контактна інформація:
Василь Гуменюк
0 (93) 771 57 03
gumeniukv@gmail.com

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1370 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]