Чт, 2024-03-28, 17:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
В Києві у фан-зоні випили три цистерни пива та з'їли хот-догів вагою зі слона
Інші останні Столичні новини - новини Києва

За перші 12 днів роботи фан-зони в Києві на Хрещатику побували 1 млн 250 тисяч уболівальників, які за цей час випили 200 тисяч літрів пива (три цистерни), з'їли 60 тисяч хотдогів і залишили по собі 263 тонни сміття.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Хот-доги та сосиски виявилися улюбленою їжею фанатів, повідомляє "Сегодня". Так, за ці дні вболівальники з'їли 8 км сосисок - це приблизно вісім Хрещатиків. А з'їдені хот-доги взагалі потягнули майже на 7 тонн, що за вагою порівнянно з дорослим слоном.

Також вболівальники змітають з прилавків сувеніри. Популярність здобула українська зозулиця, а деякі приїжджі навіть зацікавилися жетончиками на проїзд у метро - їх беруть для колекцій і на сувеніри друзям у різні країни.

У главку комунального господарства КМДА розповіли, що за ці дні вивезли із фан-зони більш як 16 вантажівок сміття.

Здебільшого, за словами чиновників, це пластик - пляшки, стаканчики, трохи металевих банок від пива. Однак прибиральники знаходять серед сміття і багато фанівської атрибутики - перуки, шарфики тощо. Один з уболівальників примудрився загубити навіть спортивні шорти.

Нещодавно були опубліковані дані про те, що рекордна кількість відвідувачів у київській фан-зоні було зафіксована 15 червня під час матчу Україна-Франція - близько 140 тис людей.

Поінформували, що під час матчу Україна-Швеція 11 червня київську фан-зону відвідали близько 100 тис осіб.

У звичайні дні, коли грають інші команди, кількість відвідувачів фан-зони на Хрещатику становить близько 30-40 тисяч осіб щодня.

8 червня на Майдані Незалежності офіційно запрацювала фан-зона Євро-2012 у Києві. Для фанів виступали барабанщики "Тайко Драммерс" і Президентський оркестр.

На футбольну символіку українці виклали від 100 до 1000 грн

Автомобілі з прапорцями, розфарбовані обличчя та люди в жовто-синіх футболках. На сплеску патріотичних почуттів з нагоди Євро-2012 робиться успішний бізнес.

Останніми днями прапорці України можна було купити за 10-100 грн - залежно від розміру та якості. Футболки збірної обійшлися вболівальникам у 150-1000 гривень. Шорти - від 70 до 300. Шалики коштували від 50 до 150 гривень.

Ті, кому фірмові речі не по кишені, радо користалися підробками. Комплект фанатської амуніції можна було скласти в кілька разів дешевше.

Проте й фірмові магазини не скаржаться: багатьох покупців не лякають ні ціни, ні стислі терміни Євро-2012. "Гарячі" жовто-сині товари так розбирають, що навіть прибутки підрахувати складно - продавці не встигають цим займатися.

Українці пояснюють, що грошей не шкодують, бо стали свідками історичної події та хочуть залишити про неї пам'ять якнайдовше. "Така подія - це історія. Гроші тут ролі не грають. Така подія - раз у житті", - коментують співгромадяни свою зацікавленість у сувенірах Євро.

Проте дехто до ажіотажу ставиться скептично. Наприклад, окремі таксисти принципово не прикращають автомобілі національними прапорцями. "Я за 40 гривень не патріот", - зневажливо пояснив один із них журналістам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1145 | Додав: adminA | Теги: Києві у фан-зоні випили три цистерн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]