Сб, 2024-04-20, 14:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
В Луганську сепаратисти відпустили заручників. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

04:00. За результатами перемовин, сепаратисти відпустили ще 5 осіб.

Переговори про звільнення будівлі СБУ в Луганську тривають. За результатами перемовин з проросійськи налаштованими активістами, 56 людей змогли покинути приміщення.

За даними СБУ, люди вийшли без зброї, ніхто з них жодних травм не отримав.

"Особи, які продовжують блокувати приміщення, надали також можливість відвідати його деяким народним депутатам України, які після цього безперешкодно залишили будівлю", – додали в прес-центрі.

01:00. В ніч з вівторка на середу 9 квітня з захопленої будівлі СБУ в Луганську змогла вийти 51 людина без зброї.

Про це станом на 1:00 повідомляє прес-центр СБУ.

"Жодна особа не зазнала тілесних ушкоджень", - ідеться також в повідомленні.

Раніше СБУ повідомила, що зловмисники замінували приміщення.

"Погрожуючи зброєю та вибухівкою, сепаратисти насильно утримують близько 60 громадян, не дають людям залишити приміщення і повернутися додому. Тобто вдаються до засобів, які використовують терористи", - ідеться в повідомленні.

"Такі дії є вкрай небезпечними, оскільки загрожують життю людей як у середині приміщення, так і тим, що перебувають ззовні", - повідомляє СБУ.

8 квітня, 23:30. У Луганську кандидат у президенти Сергій Тігіпко вступив в переговори з сепаратистами, які зараз знаходяться в захопленому будинку СБУ. Біля захопленого офісу близько 1000 проросійськи налаштованих активістів чекали його виступу.

Через деякий час Тігіпко вийшов з будівлі СБУ.

Кілька автоматників у масках вивели по "коридору" Тігіпка. Після того, як автоматники довели Тігіпка до бібліотеки Горького він потиснув головному руку і сказав: "Ну все, тримайтеся тут". Після чого частина автоматників вирушила назад, а частина пішла за ним.

8 квітня, 23:00. За інформацією заступника голови РНБО Вікторії Сюмар, ситуація із захопленою будівлею СБУ в Луганську вкрай тривожна.

Про це вона написала у своїй сторінці в Facebook.

"Остання інформація з Луганська. Ситуація залишається вкрай тривожною. Верхні поверхи будівлі СБУ заміновані, всередині заручники, і понад півтисячі тих, хто їх утримує. У них на руках більше тисячі одиниць зброї, є важка зброя. Спецпідрозділи готові, але ризики дуже серйозні. Зараз останні спроби домовитись про звільнення заручників та приміщення без жертв. Шанси є. Робимо все, щоб обійшлося без жертв...", - написала вона.

6 квітня в Луганську сепаратисти захопили будівлю УСБУ та зброю, яка знаходиться в управлінні. Під час штурму були вибиті вхідні двері в будівлі, камінням розбиті вікна, сепаратистам вдалося увірватися всередину управління і встановити на козирку будівлі прапор Російської Федерації. Під час штурму УСБУ постраждало 9 осіб.

У той же день голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських та начальник Луганського обласного ГУ МВС Володимир Гуславський провели з загарбниками будівлі переговори, після яких було звільнено з-під варти 6 проросійських активістів, затриманих за сепаратизм.

8 квітня загарбники будівлі СБУ в Луганську сказали, що їх переговори з МВС нічим не закінчилися. Сепаратисти вимагають скасування призначених на 25 травня виборів Президента України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: Луганськ. ВІДЕО, заручників, сепаратисти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]