Чт, 2024-03-28, 18:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
В "Металісті" Маркевич залишається, але гарантувати перемогу в чемпіонаті України не може
Інші останні Спортивні новини
Головний тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич заявив, що не може гарантувати виконання поставлених новим власником клубу Сергієм Курченком завдань - перемога в чемпіонаті України і місце в Лізі чемпіонів, повідомляє "Український футбол".

"Ви ж знаєте, що у мене давно є власна позиція - якість гри для мене завжди була на першому місці. Ця ж заява дуже смілива, але у футболі не завжди виходить так, як того хочеться. Маємо приклад - той самий донецький "Шахтар", в який Рінат Ахметов, перш ніж отримати глобальні успіхи, вкладав дуже багато коштів і витратив чимало часу. А ж є ще чимало клубів, за якими стоять мультимільярдери, але практика показує, що виграти європейський трофей не так просто.

Актуально зараз говорити про нинішню ситуацію в команді: першочерговим завданням для нас повинна бути комплектація складу, адже потрібно не тільки зберегти його в нинішньому вигляді (а це теж може бути непростим завданням), а й посилитися. Мова, звичайно ж, перш за все про українізацію. Це наше давнє слабке місце. Загалом, так розумію, що озвучені паном Курченком слова є моїм завданням на чолі "Металіста". Але як його тренер я не можу гарантувати такі результати. Якщо знайдеться наставник, який зможе дати таку обіцянку, готовий з розумінням поступитися йому своїм місцем", - сказав Маркевич.

Тренер також розповів, що вже зустрічався з колишнім президентом команди Олександром Ярославським.

"З Ярославським тепло поспілкувалися, подякували один одному за співпрацю. Все-таки ці роки для себе, як тренера, оцінюю як найвдаліші в кар'єрі. Олександр Владленович свого часу повірив у мене, допоміг у всьому, чим міг, зокрема - матеріально, моїй родині... Він у мене повірив тоді, коли багато хто зневірився. Тож я нескінченно йому вдячний за ці сім років. А головне, чого нам вдалося разом досягти - побудувати клуб європейського зразка практично з нуля. Це і є підсумком співпраці, який переоцінити, по-моєму, складно", - зазначив він.

Нагадаємо, 28 грудня у Києві відбулася зустріч нового власника "Металіста" Сергія Курченка з топ-менеджерами клубу Сергієм Воликом і Євгеном Красніковим. За її результатами стало відомо, що тренерський штаб і топ-менеджери продовжують роботу.

Раніше стало відомо, що Олександр Ярославський залишив посаду президента харківського "Металіста" і продав команду групі компаній "ГазУкраїна". За словами олігарха, його змусили це зробити, але хто саме, він не уточнив.

25 грудня новий власник "Металіста" Сергій Курченко заявив, що ставить за мету протягом трьох років виграти золоті медалі чемпіонату України і готовий викупити у міської влади Харкова їхню частку в стадіоні "Металіст".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: чемпіонаті України не може, Металісті, Маркевич, перемогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]