Пт, 2024-04-19, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
В Міноборони розповіли, кого забиратимуть до війська - призов офіцерів запасу
Інші останні Офіційні новини

  Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу

Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу у Збройні сили України.

Про це сказав на брифінгу заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Артур Артеменко, передає Еспресо.TV.

«Сьогодні міністром оборони підписано наказ, який визначає порядок призову на військову службу офіцерів у 2017 році. Наказ відправлено до Міністерства юстиції і після затвердження відповідним органом управління, він набуде чинності. Можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу і закінчили військові кафедри», - сказав Артеменко.

За його словами, призовники з числа офіцерів запасу повинні мати вищу освіту не нижче бакалавра. Їм також повинно бути присвоєно первинне офіцерське звання.

«Тепер наказ буде відправлений у Мін'юст. Термін призову становить 18 місяців», - повідомив він.

У Генштабі 5 січня цього року повідомили, що у 2017 році на військову службу у Збройні сили України призиватимуть офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів, але раніше не служили.

11 січня у Генштабі заявили, що ще не ухвалили рішення про призов на службу у Збройні сили України офіцерів запасу.

Заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Марк Андрусяк заявив, що залучення офіцерів запасу до участі в АТО можливе тільки на добровільній основі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, призов офіцерів запасу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]