Чт, 2024-04-18, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
В Митний союз Молдова не піде через зобов'язання перед СОТ
Інші останні Новини світу
Віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ і європейської інтеграції (МЗСЄІ) Молдови Наталія Герман заявила, що її країна не може інтегруватися до Митного союзу Росії, Бєларусі та Казахстану через його тарифну політику, що суперечить зобов'язанням, які взяла на себе Молдова, вступаючи у Світову організацію торгівлі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Невступ Молдови до Митного союзу Росії, Бєларусі і Казахстану не завадить торгово-економічному розвитку країни в контексті Договору про вільну торгівлю з країнами СНД, учасницею якого є Республіка Молдова", - сказала міністр на прес-конференції в п'ятницю.

За її словами, "підписання угоди про вільну торгівлю Молдови та ЄС не становить загрозу для майбутнього економічних відносин Молдови та Росії, а також інших партнерів по СНД".

"Навпаки, після підписання угоди та реалізації її положень, Молдова стане більш привабливою для своїх торговельних партнерів. Експортні можливості Молдови зростуть, що позитивно вплине на торгівлю з іншими країнами. Крім того, прозорість відносин у цьому сегменті, захист інвестицій, лояльна конкуренція, а також підвищення якості молдовської продукції, мають сприяти зростанню економічного авторитету Молдови", - підкреслила Герман.

Вона сказала, що минулого тижня в діалозі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, який, за її словами, "був гранично відкритим і дуже конструктивним", обговорювався широкий спектр проблем - від економічних до врегулювання придністровського конфлікту і вивезення боєприпасів та виведення військ Росії з Придністров'я.

"Пан Лавров сказав, що Росія поважає наш європейський вибір. Після візиту до Москви я можу лише констатувати велике бажання з боку Росії продовжити діалог з різних напрямів", - зазначила очільниця молдовського МЗС.

Вона повідомила, що запросила Лаврова відвідати Кишинів, і "є всі передумови для того, щоб візит відбувся до кінця 2013 року".

Нагадаємо, у вересні 2012 року парламент Молдови відмовився проводити республіканський референдум про приєднання республіки до Митного союзу (МС) Росії , Бєларусі і Казахстану, ініційований фракцією депутатів опозиційної Партії комуністів (ПКРМ)



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: митний союз, зобов'язання перед СОТ, Молдова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]