Пт, 2024-03-29, 09:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
В Музеї культурної спадщини з квітня відкривається виставка "Раритети козацької доби"
Інші останні Культурні новини

 3 квітня 2015 о 19.00 У Музеї культурної спадщини (філія Музею історії міста Києва) відбудеться урочисте відкриття виставки "Раритети козацької доби".

Про відкриття виставки повідомляється на сайті Музею.

В експозиції, яка буде діяти до вересня, представлено понад 300 експонатів з приватної колекції Музею родини Шереметьєвих: оригінали документів часів Запорізької Січі і карти XVII-XVIII ст., Гетьманські печатки, портрети гетьманів і старшин, клейноди, козацьку зброю, декоровані порохівниці запорожців, а також арсенал військових похідних канцелярій - каламарі, папір, пір'я.

Будуть представлені ілюстрації художників Миколи Самокиша і Сергія Васильківського в альбом "З української старовини" із зображеннями історичних осіб, козаків і селян того часу.

Керівник Музею культурної спадщини Оксана Підсуха впевнена, що "експозиція надасть глядачам унікальну можливість перенестися в епоху наших славних козацьких прадідів, побачити, як вони воювали і яким був побут запорожців".

"Звитяги козацьких полководців, блискучі перемоги запорожців у жорстоких боях, їхня любов до своєї вітчизни та незрадлива вірність побратимам є тим історичним і духовним стрижнем, що надає сили й енергії для боротьби за українську незалежність сьогодні", - вважає Підсуха.

Довідка

Музей знаходиться за адресою: Київ, вул. Московська, 40-б (за посиланням відкриється мапа).

Час роботи: щодня з 10.00 до 17.00 (каса працює до 16.00), крім понеділка. Вартість квитка: 20 грн. (Пільгового - 10 грн.)

Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном 044 280 64 18 або на сторінці музею в Facebook. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: культурної спадщини, музеї, виставка Раритети козацької доби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]