Чт, 2024-04-18, 21:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:21
В намірі розколоти Грузію через її бажання долучитися до НАТО Тбілісі звинуватив Москву
Інші останні Новини світу

МЗС Грузії звинуватив Росію в "спекуляціях" навколо ситуації в одному зі своїх регіонів - Самцхе-Джавахеті, де компактно проживає вірменське населення. На думку Тбілісі, загрози формування в цій місцевості незалежної держави немає, а за подібними заявами стоять певні сили в Росії, заявила в понеділок заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе.

"Представники так званої Джавахської діаспори в Росії минулого тижня через російські ЗМІ поширили заяву, що на території Грузії може з'явитися ще одна держава - Джава, якщо Грузія вступить в члени НАТО. Цілком очевидно, що за цією провокаційною заявою стоять певні сили в Росії", - цитує заступника міністра "Российская газета".

За словами Каландадзе, в уряду Грузії є конкретна стратегія щодо національних меншин і вона успішно реалізується.

"Ми відмінно володіємо інформацією про становище в регіонах, в яких компактно проживають представники національних меншин. Зокрема, в регіоні Джавахеті, де компактно проживають представники вірменської національності, грузинський уряд здійснює низку програм з активного залучення місцевого населення в державні процеси", - сказала Каландадзе.

Вона зазначила, що Грузія підтримує хороші відносини з Вірменією, і всі питання вирішуються на міждержавному рівні в доброзичливій обстановці.

"У нас хороші відносини не тільки з Вірменією, а й з етнічними вірменами, які живуть в Грузії, і в цьому плані реальної проблеми не бачимо", - заявила Каландадзе.

Коментуючи твердження Джавахської діаспори про те, що вірмени виступають категорично проти приєднання Грузії до НАТО, Каталадзе зазначила, що Вірменія сама тісно співпрацює з Альянсом, і "важко уявити собі, чому етнічні вірмени повинні сприймати як загрозу для себе вступ Грузії до НАТО".

"Можливо, ця загроза існує для російських служб, які стоять за вірменами і зацікавлені в протистоянні етнічних груп у Грузії. На мою суб'єктивну думку, подібні спекуляції виходять від інших сил, а не від тих етнічних вірмен, які живуть у Грузії", - цитує заступника міністра Armenia Today.

Таким чином, на думку Каландадзе, публікації в російських ЗМІ пояснюються "зацікавленістю в Росії максимально віддалити Альянс від сусідніх країн і в напруженості між етнічними групами в Грузії".

Раніше повідомлялось, що Грузія може відновити дипломатичні відносини з Російською Федерацією лише в разі визнання Москвою Абхазії і Південної Осетії регіонами, що входять до складу єдиної грузинської держави.

Водночас у Тбілісі не вважають за можливе не розглядати варіант "військової агресії" з боку Росії, сказав раніше міністр закордонних справ Григол Вашадзе.

Він, зокрема, розповів про військову активність Росії поблизу грузинських кордонів.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: розколоти Грузію, НАТО, Тбілісі звинуватив Москву | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]