Пт, 2024-04-19, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
В незаконних фінопераціях на 5 млрд євро викрили грецьких священиків
Інші останні Новини світу
Спеціальна служба Мінфіну Греції з розслідування фінансових злочинів (SDOE) виявила тисячі підроблених і фіктивних рахунків на 5 млрд євро, передає РІА "Новости".

Десятки монастирів у Греції брали участь в отриманні незаконних субсидій, надаючи фальшиві документи.

Стало відомо, що фіктивні рахунки державі надавали тисячі фермерів, пенсіонерів, підприємців, в'язнів і священиків. Виявлено 4 тис 103 емітенти підроблених і фіктивних рахунків, вже виявлено 503,2 тис таких рахунків.

Зазначається, що найпоширенішою практикою в таких випадках було наймання монастирями для робіт місцевих підрядників. У фіктивних рахунках ціна завищувалася в рази, а різниця між реальною вартістю і сумою рахунку йшла до кишень.

"Згідно з розслідуванням, десятки монастирів брали участь у виписуванні підроблених рахунків. З-поміж них вирізняється монастир Симонопетра (монастир камінь Симона, що на Афоні), який виписав рахунків на 600 тис євро, зокрема на ім'я в'язня з тюрми міста Діавата (поблизу Салонік). Ув'язнений був представлений як підрядник на роботи з реставрації", - пише видання.

Настоятель монастиря архімандрит Єлисей вважається одним з "дипломатів" монастирської громади, а ченці монастиря Симонопетра підтримували ігумена Ватопедського Афонського монастиря Ефраїма в скандалі з нерухомістю, зазначає видання. В іншому монастирі - на Криті - виявлено фіктивних рахунків на 270 тис євро.

Перевірки SDOE виявили підроблені і фіктивні рахунки на 5 млрд євро, повідомляє видання. "Варто зазначити, що ця сума за підсумками перевірки становить лише 20% порушень, які розслідувалися", - резюмує видання.

Крім сказаного вище, звернемо увагу на загальний стан економіки Греції. Нагадаємо, що країна перебуває в стані рецесії вже шостий рік поспіль. Згідно з озвученими до кризи на Кіпрі прогнозами, цього року грецька влада чекає спаду ВВП країни на 4,5%. У цілому за період 2008-2013 роки обсяг економіки Греції скоротився майже на 25%. Рівень безробіття в країні перевищує 26%. Це найвищий показник з-поміж 17 країн єврозони.

Додамо, в серпні поточного року ЗМІ повідомляли, що в другому кварталі поточного року економіка Євросоюзу, до якого входить Греція, повернулася до зростання після найтривалішої рецесії з моменту утворення валютного блоку 14 років тому.

Раніше прокуратура Італії підозрювала Банк Ватикану у відмиванні грошових коштів сицилійської мафії. Зокрема, Банк Ватикану підозрюють у відмиванні грошей останнього боса сицилійської мафії, який переховується від правосуддя, Маттео Мессіни Денаро.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: незаконних фінопераціях, грецьких священиків, 5 млрд євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]