Ср, 2024-04-24, 18:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
В Німеччині український фільм про Майдан отримав кінонагороду
Інші останні Культурні новини

На Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації в Лейпцигу премію за найкращий східноєвропейський фільм отримала українська стрічка "Все палає" про події на Майдані, повідомляє Deutsche Welle.

Журі Міжнародного кінофестивалю документального кіно та анімації DOK Leipzig, що тривав з 27 жовтня до 2 листопада, оголосив цьогорічних переможців. "Золотого голуба" та 10 тисяч євро у міжнародному змаганні отримав фільм "Правила гри" французьких режисерів Клодін Борі та Патріса Шаньяра. У стрічці-переможниці йдеться про спроби трьох молодих французів знайти роботу за допомогою консалтингової фірми.

У номінації "німецький повнометражний документальний фільм" перемогла робота "Ефект доміно" польських режисерів Ельвіри Невери та Петра Росоловського, які мешкають у Німеччині. Вона розповідає про абхазького міністра та російську оперну співачку, які живуть в Абхазії під час війни. Найкращим анімаційним фільмом на DOK Leipzig визнано шведську стрічку "Мертвонароджений" Аси Сандзен.

Найкращим міжнародним короткометражним документальний фільмом став "Ескорт" нідерландського режисера Ґідо Гендрікса. Найкращим анімаційним документальним фільмом оголошено "Білу смерть" чилійця Роберто Колліо.

Спеціальну нагороду від Mitteldeutscher Rundfunk за видатний східноєвропейський фільм у три тисячі євро отримала стрічка "Все палає" українців Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова. Як йдеться в повідомленні на офіційній сторінці фільму в Facebook, оператори з камерами супроводжували людей на Майдані впродовж місяців.

У п'яти конкурсних категоріях за нагороди фестивалю змагалися 46 документальних стрічок та 34 анімаційні фільми. Загалом на фестивалі було показано 368 фільмів з 62 країн.

Раніше український документальний фільм "Чорний зошит Майдану", що відображає події Євромайдану, за результатами першого туру увійшов у вісімку найкращих в своїй категорії російської премії "Лаврова гілка-2014".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: кінонагороду, Німеччині, український фільм про Майдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]