Сб, 2024-04-20, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
В Об'єднаній опозиції визнали, що їхній список не до кінця справедливий
Інші останні Політичні новини

Список Об’єднаної опозиції не до кінця справедливий, але достатній, щоб перемагати на виборах. Про це заявив заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Томенко, повідомляє прес-служба віце-спікера.

Аналізуючи історію з формуванням та оприлюдненням списків учасників виборчої кампанії, Микола Томенко зауважив, що тут чітко простежується тенденція, яка відрізняє опозицію від провладних політичних сил.

Віце-спікер нагадав, що Об’єднана опозиція "Батьківщина" оприлюднила свій список одразу ж на з’їзді та розмістила його на партійному сайті, щоб кожен охочий міг з ним ознайомитися.

Натомість, зазначив Микола Томенко, Партія регіонів та близькі до неї політичні сили, незважаючи на проведення з’їздів, ще й досі не оприлюднили списків. У випадку Партії регіонів – це список з мажоритарних округів, у випадку партії "Україна - вперед!" - весь список окрім першої десятки залишається загадкою.

За словами Томенка, списки "регіоналів" та близьких до них політичних сил сьогодні формує Адміністрація президента, яка досі не може остаточно визначитися, кого ж делегувати на виборчу кампанію.

На думку віце-спікера, сьогодні виникла парадоксальна ситуація, коли з’їзди проводяться для телевізійної картинки, а списки продовжують формуватися в кабінетах влади.

"Тому попри деякі дискусійні прізвища в списках Об’єднаної опозиції "Батьківщина", цілком очевидним є той факт, що ці списки формували партії, які складають об’єднання. У випадку влади та близьких до неї політичних структур, списки формувалися високопосадовцями та чиновниками на місцях, де навіть відомі партійці та самі кандидати в депутати у мажоритарних округах ще й досі, після проведення з’їздів, не знають, чи їх затвердили, чи ні", - заявив Микола Томенко.

Він визнав, що в Об’єднаній опозиції є кандидати, які не є ідеальними для проходження на мажоритарних округах. Він поінформував, що в такому випадку буде ініціювати обговорення ситуації в цих проблемних округах і ухвалювати рішення напередодні дня голосування, виходячи із послужного списку політика та його шансів перемогти представника влади.

Зокрема, Микола Томенко розповів, що він особисто підтримує Тараса Стецьківа на 117-му окрузі міста Львова, вважаючи, що завдяки його успішній політичній діяльності він має всі шанси перемогти.

Раніше повідомлялося, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розкритикував винесення на непрохідні місця у списку Об’єднаної опозиції Юрій Гримчака, Андрія Шкіля та Михайла Волинця.

Складаючи список опозиції, порушили угоди з Тимошенко, вважає Бондар

Формуючи виборчий список опозиції, було порушено особисті угоди між Юлією Тимошенко та деякими депутатами про внесення до списку. Про це в інтерв’ю заявив опозиційний депутат Олександр Бондар, передає "Українська правда".

Він розповів, що ще у лютому 2010 року між ним і Тимошенко була підписана така угода, але до списку він не потрапив.

"Ця угода була підписана одразу після обрання Януковича президентом, у період, коли багато людей з НУ-НС ставали "тушками", - сказав Бондар.

"Цю угоду я ні в кого не просив, мене запросив до себе в кабінет Олександр Турчинов, і у нього в кабінеті я підписав бланк з підписом Тимошенко. Це було їхнє прохання, тому що їм треба було зберегти деяку кількість людей, які не перейшли на бік влади", - додав він.

За словами депутата, таку ж угоду підписав також Роман Зварич, але у списку його також не виявилося.

Бондар також додав, що пішов у міністри економіки опозиційного уряду за особистим проханням Турчинова. "І була розмова, що всі члени опозиційного уряду мають бути членами наступного парламенту", - зазначив депутат.

"Проти цього категорично виступав керівник фракції НУ-НС Микола Мартиненко. Він просто сказав, щоб я не йшов", - наголосив він.

"Всі люди, які потрапили у прохідну частину списку опозиції від НУ-НС, – вони опосередковано чи безпосередньо в різні періоди були опонентами "Батьківщини" або з нею боролися. А людей, які весь цей час підтримували особисто Тимошенко і "Батьківщину", там немає", - заявив Бондар.

"Коли Тимошенко посадили, в мене вже виникли сумніви, тому що я добре знав, хто залишається в керівництві "Батьківщини". Я ще з радянських часів не сприймаю комсомольських функціонерів", - наголосив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 883 | Додав: admin | Теги: об'єднана опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]