Сб, 2024-04-20, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
В обхід окупованих районів прифронтові села отримали газ
Інші останні Новини з регіонів України

Ремонтні служби змогли відновити газопостачання Станиці Луганської та сусідніх населених пунктів в обхід окупованих районів Луганщини, йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Прес-служба нагадує, що вночі проти 4 березня бойовики перекрили засувку на магістральному газопроводі високого тиску біля пам`ятника князю Ігорю, внаслідок чого смт Станиця Луганська й більше десяти сусідніх сіл залишилися без газу.

"Засувку так і не відкрили, але нам вдалося забезпечити Станицю й сусідні села газом в обхід так званої "ЛНР" - із резервної лінії, яка не використовувалася через бойові дії та була замінована", - зазначив Москаль.

Він додав, що 4 березня сапери розмінували підходи до газогону, після чого в Станицю пішов газ. Зараз тиск у газопроводі в межах норми, одна з котельних у Станиці працює (решта не працювали й раніше через пошкоджену систему опалення), споживачам газ доходить у необхідній кількості, люди забезпечені теплом.

26 лютого бойовики перекрили газ для прифронтових сіл на контрольованій Україною території, виставивши на газорозподільних станціях озброєну охорону.

За словами Москаля, на Луганщині газові мережі прокладалися без урахування нинішньої ситуації, яка призвела до встановлення лінії розмежування вогню й розділення області на дві частини. Тому до низки населених пунктів, контрольованих Україною, газопровід веде з боку окупованих територій.

Зазначимо, бойовики намагаються домогтися стабільного постачання газу з Росії, а оплату за нього хочуть перекласти на Україну.

У лютому так звана "ЛНР" повністю перейшла на російське електропостачання.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: отримали газ, прифронтові села, обхід окупованих районів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]