Сб, 2024-04-20, 10:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
В оцінці проекту держбюджету-2013 зійшлися лідери "Свободи" та КПУ
Інші останні Економічні новини
Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що оприлюднений урядом прогноз зростання ВВП на рівні 3,4% є передвиборною маніпуляцією свідомістю громадян, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Тягнибок заявив, що влада перед виборами маніпулює цифрами і намагається переконати населення, що "жити стало краще, жити стало веселіше".

"Ось їх планове зростання ВВП до добробуту населення не має ніякого відношення. Є показники зовнішньополітичної діяльності приватних компаній Дмитра Фірташа і Рената Ахметова з коксохімічної та гірничо-металургійної промисловості", - зазначив лідер ВО "Свобода".

Він також заявив, що дефіцит бюджету в Україні перекривається не за рахунок будівництва або зовнішніх запозичень, а за рахунок приватизації, тому це є фіктивним показником успіху чи неуспіху приватних структур, які є при владі, а людей намагаються переконати в тому, що в країні зростає ВВП і автоматично є зростання добробуту населення.

Лідер Комуністичної партії України, народний депутат Петро Симоненко вважає, що уряд України представить два різних Держбюджету на 2013 року - один до, а другий - після парламентських виборів, пише прес-служба КПУ.

"Я хочу сказати, що до 28 жовтня, до дня виборів у Верховну Раду, Уряд представить парламентарям один бюджет, а після 28 жовтня буде інший", - сказав Симоненко.

При цьому він підкреслив: "Сьогодні ми - атракціон спостерігаємо щедрість, а після 28 жовтня буде сказано урядом, якщо вони залишаться при владі, щоб громадяни виборці затягнули тугіше паски ".

"Сьогодні, природно, Партія регіонів буде вносити популістський бюджет, тому що, якщо не буде внесено популістський бюджет, ви самі розумієте, що буде піддана серйозній критики їх діяльність. По-друге, є проблеми, пов'язані з МВФ", - виклав Симоненко.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України затвердив проект державного бюджету на 2013 рік, який буде внесено до Верховної Ради України. Уряд планує рівень дефіциту бюджету наступного року в 1,65% ВВП. Уряд України також затвердив прогноз інфляції на 2013 рік на рівні 5,9%, тоді як в поточному році зберігає прогноз інфляції на рівні 7,9%.

Як відомо, дефіцит державного бюджету України, за підсумками січня - липня 2012 р, становив 16,94 млрд грн, збільшившись за липень на 10,23 млрд грн, у порівнянні з 6,7 млрд грн у січні-червні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: Свободи та КПУ, держбюджету-2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]