Чт, 2024-03-28, 23:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
В Одесі через блискавку загорівся приватний будинок - дощі затопили частину України
Інші останні Надзвичайні новини

У четвер вулиці Одеси через рясний дощ перетворилися на величезні калюжі. Подекуди люди опинилися заблокованими у своїх авто.

Дощ не припинявся від ранку, а згодом перейшов у справжню зливу. Дороги та тротуари затопило, оскільки вода не відходить у каналізацію, бо ж колекторні системи забиті.

Низинні райони міста залило водою. Найбільше постраждав район біля Пересипського мосту – там кілька дестяків авто опинилися заблоковані. Загалом ситуація складна всюди в Одесі.

На центральних вулицях величезні затори. Люди, що поверталися з роботи, витрачали на дорогу вдвічі більше часу, ніж зазвичай.

За прогнозами синоптиків, погода і надалі погіршуватиметься. Тож якщо комунальники не почнуть терміново розчищати колекторну систему зливу води, підтоплюватиме дедалі більше вулиць Одеси.

Крім того через грозу загорівся приватний будинок 73-річної жінки.

Як повідомляє прес-служба облМНС, блискавка вдарила у дах будинку у 1-му Академічному провулку (11-та ст. Фонтану), і той миттєво спалахнув.

За лічені хвилини вогонь охопив всю покрівлю, перекриття та потягнувся у приміщення. Площа займання склала 120 кв. м. Пожежі було присвоєно підвищений ранг складності.

Будинок, який, за даними облМНС, коштує близько 300 тисяч грн, вдалося врятувати.

У НП ніхто не постраждав. Рятувальники кажуть, що громовідводом споруда обладнана не була.

"Громовідводи встановлюються в певних місцях, у тому числі на підприємствах і на найвищих точках. Власники приватних будинків встановлюють блискавковідводи за бажанням", - сказав співробітник прес-служби облМНС Сергій Дідковський.

24 травня також через сильну зливу в Донецьку було паралізовано рух на проспекті Ленінському та низці інших вулиць.

Практично не було проїзду в районі АС "Центр". Маршрутки з автостанції не відправлялися, в службу таксі неможливо було додзвонитися, пише "Комментарии".

Вчора повідомлялось, що у Донецьку пройшли злива та град завбільшки з горох.

Проливні дощі затопили Івано-Франківщину

Протягом 23 та 24 травня на території в селах Тязів, Угринів, Козино та селищі Єзупіль (Тисменицький район, Івано-Франківська обл.) Зливові дощі призвели до підтоплення дощовою водою 12 приватних житлових будинків, 26 господарських споруд та 142 присадибних ділянок.

Як повідомляє прес-служба МНС у п'ятницю вранці, після припинення дощу вода зійшла. Станом на 7:00. 25 травня залишаються підтопленими 17 підвалів.

До відкачування води залучено підрозділи МНС в кількості 2 од. техніки та 10 осіб особового складу.

Нагадаємо, у 2007 році у Дніпровському районі Києва увечері в результаті попадання кулевидної блискавки загорівся дах чотириповерхового житлового будинку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: ощі затопили частину України. В Оде | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]