Пт, 2024-04-19, 11:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:10
В Одесі екс-міліціонер "Сьомого кілометра" отримав сім років в'язниці за великі хабарі з іноземців
Інші останні Кримінальні новини
Загальна сума підношень щомісяця сягала 1 мільйона доларів США. Малиновський районний суд Одеси виніс вирок колишньому начальнику відділу внутрішніх справ на промтоварному ринку "7-й кілометр". Підполковника міліції Сергія Маслова засуджено до семи років в'язниці з конфіскацією майна за систематичне хабарництво, повідомляє "Думская" з посиланням на апарат суду.

Співробітники СБУ затримали хабарника у його робочому кабінеті в листопаді 2010 року. Виявилося, що правоохоронець і його два спільники в погонах організували цілий конвеєр стягування хабарів з іноземних підприємців.

За даними спецслужби, загальна сума підношень щомісяця сягала 1 мільйона доларів США. Міліціонери брали гроші лиш за те, що не перевіряли, як ведуть бізнес іноземці, а також заплющували очі на порушення міграційного законодавства та паспортного режиму.

Кожен власник торговельної точки (загальна кількість їх на ринку перевищує 10 тисяч) щомісяця сплачував "відкупні" від 100 до 500 доларів США.

4 листопада 2010 року головний міліціонер найбільшого торжища країни через посередника отримав хабар у розмірі 4,4 тис доларів США (приблизно 35 тис гривень) від турецького громадянина. За три дні до цього правоохоронець зустрічався з іноземцем і, знаючи, що він, завдяки гарній ділової репутації, має авторитет у своїх співвітчизників, пригрозив йому міліцейськими перевірками в разі відмови платити. Доглядач закону встановив ставку - 100 доларів з одного турецького контейнера на місяць, зазначає видання. Іноземець зібрав зі своїх колег 3,7 тис доларів і додав ще 700 доларів за свої сім контейнерів. Ці кошти він передав посередникові, який і заніс їх в кабінет начальника відділу, залишивши 200 доларів собі як плату за надану послугу.

Через дві години в приміщення увірвалися співробітники СБУ, які виявили гроші. Під час обшуку будинку Маслова знайшлося ще 164 тис доларів США.

Всі затримані заперечували свою провину в отриманні хабарів і організації злочинної схеми. Посередник навіть заявив, що брав у турка гроші нібито на повернення боргу кредитору. Згідно ж зі даними свідків, начальник міліції ринку ще з квітня 2011 року встановив терміни передачі хабарів - з 1 по 8 число кожного місяця. Крім того, підприємцям підвищили "ставку" з 75 до 100 доларів за контейнер, нібито з причини того, що призначення на посаду головного міліціонера ринку обійшлося Сергію Маслову в 200 тис доларів. Того, хто відмовився платити, відразу висилали з країни за порушення міграційного законодавства.

У якийсь момент міліціонер мав шанси залишитися на волі. Головний свідок, турок, несподівано закрив усі свої контейнери і виїхав з родиною на батьківщину. Допитати повторно його не вдалося. Крім того, частину показань інших свідків суд відмовився приймати до уваги, бо співробітники СБУ не залучали іноземних перекладачів, складаючи протоколи допиту.

Однак, врешті-решт, Феміда погодилася з доводами державного обвинувачення. Всіх підсудних визнали винними. Головного фігуранта засудили до семи років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною обіймати керівні посади в правоохоронних органах протягом трьох років після звільнення. Посереднику дали п'ять років тюрми, а третьому підсудному - лише два роки.

Раніше повідомлялося, що в Одесі щодня сотні водіїв-далекобійників платять по 200 гривень за проїзд поста ДАІ. Про це йдеться в розслідуванні журналістів "Дорожнього контролю". Прокуратура Одеської області повідомила, що почала досудове розслідування за фактом зафіксованого журналістами хабарництва співробітниками Державтоінспекції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: іноземців, одесі, хабарі, екс-міліціонер Сьомого кілометра, сім років в'язниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]