Пт, 2024-03-29, 07:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:07
В Одесі, Києві та Харкові найвищі темпи зростання доходів населення
Інші останні Економічні новини
В Україні у 2010-2012 рр. високий темп зростання доходів населення спостерігаються в Одесі, Києві та Харків, де середньорічне зростання доходів на душу населення становило 4,6% порівняно з 2009-2011 рр. Про це йдеться у дослідженні GfK Ukraine, оприлюдненому прес-службою компанії.

У 2010-2012 рр. Одеса збільшила розрив з Києвом завдяки швидшому зростанню доходів.

Трійка лідерів за рівнем доходів має такий вигляд:

- в Одесі - 1914 грн на місяць, що на 10% вище від середнього значення за попередній період (2009-2011 рр.);

- у Києві - 1868 грн на місяць, що на 7% вище від середнього значення за попередній період;

- у Харкові - 1796 грн на місяць, що на 4% вище від середнього значення за попередній період.

У більшості індустріальних міст Донеччини та Луганщини спостерігається порівняно високий темп зростання доходів населення. Загалом, в більшості українських міст з населенням понад 100 тис. мешканців спостерігається радше стабілізація, а в деяких містах навіть стагнація економіки.

Тільки в окремих містах Південної та Західної України (наприклад, в Миколаєві, Євпаторії, Луцьку, Чернівцях, Івано-Франківську), які розвиваються за рахунок сфери послуг та малого бізнесу, а також у більшості індустріальних міст Донбасу (наприклад, у Алчевську, Краматорську та Нікополі), спостерігається порівняно високий темп зростання доходів населення.

"Зростання доходів у невеликих промислових містах Східної України лишається нестабільним, оскільки виробництво в таких містах сконцентровано навколо великих підприємств та секторів, що великою мірою залежать від ситуації на зовнішніх ринках", - заявила дослідник відділу дослідження ринків послуг GfK Ukraine Дарія Перекосова.

Раніше повідомлялося, що Донецьк другий рік поспіль стає найпривабливішим для бізнесу містом в Україні. Другу сходинку рейтингу посіла Одеса, третю - Львів. На четвертому місці опинився Дніпропетровськ, а замикає п'ятірку найкращих для бізнесу міст Харків.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: Києві, одесі, зростання доходів населення, харкові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]