Ср, 2024-04-24, 16:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:21
В Одесі на Куликовому полі побилися активісти "Правого сектору" і прихильники "руського міра". ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

В Одесі на Куликовому полі 9 жовтня сталися сутички між проросійськи налаштованими активістами, які прийшли на мітинг, й активістами "Правого сектору". Про це керівник відділення організації в Одеській області Сергій Стерненко повідомив на сторінці у Facebook.

Він також опублікував відео зіткнень.

"Черговий мітинг біля будинку профспілок супроводжувався промовами про "хунту" і "бандерівських карателів". Потролити антимайданівців прийшла і група активістів "Правого сектору" та інших націоналістичних організацій. Незабаром між протиборчими сторонами зав'язалася суперечка, яка переросла в невелику бійку зі співробітниками поліції, в результаті чого був затриманий один з активістів "Правого сектору", - розповів Стерненко.

"Цікаво, що один зі співробітників спецпідрозділу поліції (колишній "Беркут") на запитання активістів, за що затримали їхнього соратника, відповів: "Спочатку оформимо, потім розберемося", - написав Стерненко.

Довідка

2 травня 2014 року в Одесі сталися сутички між проросійськими та проукраїнськими активістами. При цьому антиукраїнські сили діяли спільно з місцевими підрозділами МВС та використовували вогнепальну зброю. У центрі міста загинуло кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей.

Найпершим 2 травня 2014 року в Одесі загинув український патріот, активний учасник Євромайдану Дмитро Бірюков.

Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48 осіб.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та умисно сплановані.

Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кількох працівників міліції. Крім того, водночас екс-начальника ГУ МВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі було оголошено в розшук. Він перетнув кордон України і сховався від слідства.

22 квітня 2015 року перший заступник генерального прокурора України Володимир Гузир повідомив, що слідство Генеральної прокуратури не знайшло доказів застосування в Будинку профспілок отруйних газів, як і того, що підпал був кимось спланований. За його словами, пожежа почалася зсередини, коли "люди, що перебували в приміщенні, стали кидати пляшки, щоб таким чином унеможливити потрапляння до них їхніх супротивників". Перший заступник генпрокурора вважає, що спрацював так званий ефект димаря, і смерть людей настала від отруєння чадним газом, продуктами горіння.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 655 | Додав: adminA | Теги: руський мір, Куликове поле, активісти Правого сектору, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]