Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:55
В окупантів закінчуються боєприпаси
Інші останні Надзвичайні новини

У ході активних наступальних дій, які вели російсько-терористичні війська на Донбасі протягом січня-початку лютого 2015, останні зіткнулися з проблемою перевитрати боєприпасів (в першу чергу - до ствольної артилерії і РСЗВ). За підрахунками самих бойовиків, вогневий дивізіон на напрямку "головного удару" в середньому протягом доби вистрілював в ході "наступу" до 150 тонн снарядів. Поставки з Росії не перекривають такі витрати боєприпасів. Цим викликано деяке зниження інтенсивності обстрілу з боку терористів протягом останньої доби, зазначає група "Інформаційний опір".

В даний час командування російсько-терористичних військ намагається вирішити дану проблему. На станцію розвантаження Іловайськ протягом кількох останніх діб за ніч прибуває в середньому 2 облікових ешелони боєприпасів найбільш використовуваних калібрів, які за наступний світловий день доставляються або безпосередньо на вогневі позиції (у більшості випадків), або на "розподільні склади і бази".

Оперативні заявки на отримання боєприпасів від окремих формувань бойовиків задовольняються автомобільним транспортом. Так, після перекидання в район Донецька потужної артилерійської групи російсько-терористичних військ (26 одиниць САУ 2С19 "Мста-С"), вже протягом трьох діб бойовики автотранспортом перекидають в Донецьк боєприпаси для даної артгрупи (у середньому за добу фіксується до 20 завантажених "Камазів").

Фіксується перекидання в район на північ Єнакієве, на південно-східні околиці Горлівки, з південних рубежів піхотного посилення російсько-терористичних військ чисельністю до батальйону (в основному - російські найманці, замасковані "під ополчення"). Поповнення доставляється автотранспортом, очікується прибуття бронетехніки для даного підрозділу.

У районі Дебальцевського плацдарму українська артилерія завдала ряд превентивних ударів по місцях зосередження резервів російсько-терористичних військ і рубежів їх розгортання. Відзначені множинні ураження цілей (аж до детонації боєкомплекту озброєнь терористів в окремих випадках - Кринка, північ Єнакієве, Брянка, Софіївка і ряд інших напрямків). Зокрема, в районі н.п. Брянка української артилерією були накриті позиції резервного підрозділу ЗС РФ з бойовою технікою, відзначалися численні детонаційні вибухи.

У районі н.п.Макіївка відзначається розгортання двох батальйонних тактичних груп (БТГ) противника. Одна БТГ укомплектована російськими військовослужбовцями (замаскованими "під ополчення"), друга, гірше озброєна і оснащена (розгорнута на північних і північно-східних околицях міста) - місцевими бойовиками. Всього у складі двох БТГ 18 танків, 42 ББМ (БТР, БМП і МТ-ЛБ), порядку 30 одиниць автотранспорту. "Російській" БТГ додана батарея РСЗВ (6 установок) і батарея 122-мм гаубиць Д-30 (6 гармат).

Серед бойовиків, знищених в боях за Чорнухине, ідентифікований "військовий комендант" Перевальська хтось Г.С.Ширко, "підполковник", представник російських "козаків" - потрапив під вогневий удар української артилерії разом з групою бойовиків з н.п.Перевальськ.

У н.п.Попасна в результаті артилерійського вогню бойовиків були частково зруйновані ряд житлових будинків та підприємств, в т.ч. місцевий хлібзавод (виникла пожежа). Є постраждалі серед мирного населення.

Напередодні повідомлялося, що бойовики терористичної організації "ДНР" завдали масованого удар з важкої артилерії по житловому кварталу в Кіровському районі міста Донецька. Під обстріл потрапили міська лікарня № 27, дитячий садок № 381, а також стоматологічна лікарня. Осколками від снарядів пошкоджені житлові багатоповерхові будинки та автомобілі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: окупантів закінчуються боєприпаси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]