Чт, 2024-04-18, 15:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
В окупованому Криму зупинили діяльність Меджлісу
Інші останні Новини з регіонів України

"Прокурор" анексованого Російською Федерацією українського півострова Крим Наталя Поклонська вирішила призупинити діяльність Меджлісу кримських татар.

Про це в середу 13 квітня повідомляє ТАСС.

"Сьогодні мною було ухвалено рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" з метою недопущення порушення федерального законодавства", - сказала Поклонська.

У своєму рішенні "прокурор" посилається на закон "Про протидію екстремістській діяльності". Документ спрямований в міністерство юстиції РФ для включення його в загальний перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена на території Росії.

"Припиняються права громадського об'єднання. Їм забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, вони не можуть проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу. Вся їх пропаганда буде заборонена", - пояснила Поклонська.

Нагадаємо, 3 березня "Верховий суд Криму" почав розгляд позову про визнання громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу "екстремістською організацією і його заборону на території РФ. Позов було подано "прокурором" республіки Наталією Поклонською. Відповідачем виступає перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, який представляє інтереси організації в Криму. 7 березня у Меджлісу відібрали головний офіс у Сімферополі.

Водночас найвідоміші та найактивніші керівники Меджлісу ось вже як два роки поспіль зазнають послідовних репресій з боку окупантів. Чубарову, а також Мустафі Джемілєву, "офіційно" заборонено в'їзд на півострів, у Ленура Іслямова - конфісковано майно, а першого заступника голови правління організації Ахмета Чийгоза утримують під арештом.

Як повідомлялося, Меджлісу буде надано статус державного органу України, заявив народний депутат України Георгій Логвинський ("Народний фронт").

"Зараз ми розробляємо законопроект про те, як надати статус державного органу Меджлісу. Тоді вже буде не можна заборонити державний орган всієї країни. Тоді вже потрібно називати всю країну екстремістською", - повідомив Логвинський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: діяльність Меджлісу, окупований крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]