Чт, 2024-04-18, 04:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
В ООН попередили про ризики для соціалізації ветеранів АТО
Інші останні Новини з регіонів України

Заступник міністра з питань окупованих територій, екс-голова Луганської облВЦА Георгій Тука вважає раціональним надання ветеранам АТО після демобілізації пільгових кредитів для можливості започаткування власного бізнесу замість надання певних пільг та пенсій.

Про це Тука заявив 29 травня за підсумками зустрічі з помічником генсека ООН з прав людини Іваном Шимоновичем.

"Користуючись досвідом Хорватії, Шимонович висловив цікаву думку щодо соціалізації наших захисників після демобілізації. Зокрема, він вважає помилкою Хорватії надання ветеранам певних пільг та пенсій. Така ситуація призвела до вилучення ветеранів із соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, спричинила негативні наслідки: алкоголізм, насильство і таке інше", - зазначив Тука.

"На думку Шимоновича, найкращий шлях - надання ветеранам пільгових кредитів задля можливості започаткування власного бізнесу. Мені особисто дуже імпонує такий підхід", - заявив заступник міністра.

Також Тука зауважив, що раніше вже виступав проти надання земельних ділянок бійцям АТО.

"Вже неодноразово казав про те, що надання державою нашим АТОшникам земельних ділянок - тупиковий шлях. Переважна більшість хлопців просто не мають коштів для будівництва житла. Таким чином більшість з них надалі просто продають ці ділянки, чим вже користуються деякі забудовники", - зазначив Тука.

Тука: доведеться поступово знімати блокаду з Донбасу

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, заявив, що "емоційне" рішення про блокаду Донбасу було справедливим на короткостроковому етапі, але перетворилося на "дурість і недалекоглядність" у перспективі.

Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

Тука зазначив, що з непідконтрольними територіями існує безліч економічних зав'язок, і без реального скрупульозного пошуку альтернатив "навіть починати розмову про якесь відсікання - лукавство або некомпетентність".

"У момент, коли почалися активні бойові дії, коли гинули сотні наших солдатів, коли утворилася лінія розмежування, Україна прийняла для себе досить різке рішення - відмовитися від поставок на окуповані території води, їжі, перекрила фінансові та соціальні потоки. Я на той момент не був причетний до цих рішень, але як людина, як громадянин їх підтримував", - сказав він.

На його думку, цей крок, справедливий на якомусь короткостроковому етапі, перетворився на "дурість і недалекоглядність" у перспективі.

"Розум так і не взяв гору. Емоції розгубленої держави, що не трансформувалися в довгострокову стратегію, якщо кому і стали у пригоді, то тільки ворогові - Росії, яка зайшла на окуповані території рублем і товаром. А також нашому рідному корупціонеру і контрабандисту - оперативно сісти на потоки і схеми блокпостів і бюджету", - додав Тука.

Він також зазначив, що кажучи про реінтеграцію, Україні доведеться поступово відкривати торгові шлюзи і знімати блокаду, а також додатково боротися і з рублем, і з російськими виробниками.

Зазначимо, Тука і раніше висловився проти економічної ізоляції Донбасу, контрольованого терористами, і заявляв, що припускає відновлення торгівлі з непідконтрольними районами Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: ризики, ООН, соціалізація ветеранів АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]