Чт, 2024-03-28, 13:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
В ООН зробили важливу заяву щодо українських моряків - військовополонені та під захистом
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Військовополонені та під захистом: в ООН зробили важливу заяву щодо українських моряків

В ООН підтвердили, що захоплені Росією моряки - військовополонені

В Організації Об’єднаних Націй заявили, що моряки, яких захопили біля Керченської протоки, є військовополоненими і знаходяться під захистом Женевської конвенції.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в доповіді про ситуацію в Україні, яку опублікувало Управління верховного комісара ООН з прав людини.

У документі сказано, що РФ, яка окупувала Крим, досі не надала представникам ООН доступу на півострів відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, в тому числі по територіальній цілісності України:

“Російська Федерація, всупереч міжнародному гуманітарному праву, яке використовують щодо держави-окупанта, продовжує застосовувати свої закони, результатом чого є тяжкі порушення прав людини, які непропорційно сильно впливають на кримських татар”.

Нагадаємо, США вимагають від Росії звільнити українських моряків, захоплених у полон біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року. «Ми не визнаємо правомірність нападу Росії на українські військові кораблі, їх затримання. Це незаконний акт і ми закликаємо Росію негайно звільнити українських моряків », – підкреслював спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

16 січня повідомлялося, що всі 24 українських моряка, які після скандальних подій у Керченської протоки перебувають в полоні, залишаться під вартою ще на три місяці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: українські моряки, ООН, військовополонені та під захистом, Заява | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]