Чт, 2024-04-25, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
В організації вибухів біля мечетей Британії підозрюють українців
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Великобританії двох вихідців з України затримали за підозрою в організації вибухів біля мечетей графства Уест-Мідлендс. Йдеться про вибух у місті Тіптон 12 липня і про бомбу, виявлену у мечеті в місті Уолсолл в ніч на 22 червня, повідомляє BBC.

Затримані - це студенти 25 і 22 років, повідомляє Birmingham Mail. Вони приїхали до Британії, щоб чотири місяці працювати на місцеву компанію розробників програмного забезпечення.

BBC називає затриманих українцями без всяких застережень. Sky News повідомляє про підозрюваних як про вихідців зі Східної Європи. "Ми ще не можемо точно сказати, чи є вони громадянами України або іншої колишньої радянської республіки. Йде відповідна перевірка", - розповів британський правоохоронець.

Тим часом правоохоронці графства Уест-Мідлендс продовжують антитерористичні операції. Минулої ночі поліцейські обшукували центральну мечеть міста Вулвергемптон. Сапери знайшли осколки і сліди від вибуху. Коли він стався, не уточнюється. Цей інцидент розслідується нарівні з вибухами в Уоллсолі і Тіптоні.

12 липня в Тіптон місцеві жителі викликали поліцію, почувши гучний хлопок. За їх словами, поруч з місцем вибуху були розкидані цвяхи і дрібне сміття. Як вважають, бомба вибухнула на покинутій залізничній лінії за мечеттю. Ніхто поранений не був.

У Уоллсолі в ніч на 22 червня саморобний вибуховий пристрій вдалося помітити завчасно. Влада евакуювала жителів 40 будинків, розташованих біля мусульманського молельного будинку. Після чого сапери знешкодили бомбу методом контрольованого підриву.

МЗС України перевіряє інформацію про причетність вихідців з України до вибуху біля мечетей

Зовнішньополітичне відомство України перевіряє інформацію ЗМІ про те, що вихідці з України затримано в Британії за підозрою у причетності до вибухів біля мечетей у цій країні.

"Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про нібито причетність вихідців з України до вибуху біля мечетей у Великобританії", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 848 | Додав: nowyny | Теги: організаця, українці, Британія, вибухи біля мечетей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]