Ср, 2024-04-24, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:38
В Осло 40 тисяч людей заспівали пісню Брейвіку, яку він ненавидить. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Близько 40 тис людей зібралися напередодні перед будівлею суду в Осло, де проходять слухання у найгучнішому в новітній історії Норвегії кримінальному процесі над Андерсом Брейвіком, і виконали популярну пісню Ліллебйорна Нільсена "Діти веселки", яку терорист ненавидить, повідомляє AFP.

Спочатку очікувалося, що на площі Юнгсторгет збереться 5000 осіб - стільки людей підтвердило в Facebook свою участь. Однак кількість учасників перевершила всі очікування: десятки тисяч людей, від літніх людей в інвалідних візках до маленьких дітей, одягнених в барвисті плащі і з норвезькими прапорами і трояндами в руках прийшли дати мирну відповідь Норвегії на дії та ідеологію терориста.

Крім того, на акції також були присутні міністри культури Норвегії, Ісландії, Данії, Фінляндії та Швеції і навіть прем'єр-міністр країни Єнс Столтенберг, який опісля подякував всіх учасників у своєму Twitter, уточнює "Росбалт".

У свою чергу, норвезький міністр культури Аннікен Гуїтфельдт зізналася, що плакала при вигляді того, як Нільсен керував хором, а натовп підспівував йому, розмахуючи трояндами.

Після закінчення пісні зібралися повільно, тримаючись за руки, підійшли до будівлі суду і поклали квіти в пам'ять про загиблих.

Ідея цієї акції зародилася в соцмережі, після того як на черговому засіданні суду минулої п'ятниці Брейвік заявив, що в норвезьких школах неправильно навчають дітей, зокрема змушують співати "Діти веселки". На його думку, ця пісня є прикладом "марксистського промивання мізків". "Брейвік навів це (пісню Нільсена) як приклад промивання мізків, проте це радше зворотний приклад, - цитує РИА "Новости" повідомлення однієї з організаторів акції Крістін Бар на її сторінці в Facebook. "Ми заспіваємо пісню "Діти веселки" якомога голосніше, щоб її почув Брейвік у будівлі суду", - ділилися планами активісти.

Під час флешмобу Брейвік справді був на засіданні суду і без емоцій слухав свідчення двох постраждалих під час вибуху в урядовому кварталі норвезької столиці, уточнює "Радіо Свобода".

Зазначимо, жертвами підриву урядового кварталу в Осло і бійні на норвезькому острові Утейя, які організував Брейвік у липні 2011 року, стали 77 осіб.

Підсудному висунули звинувачення в тероризмі, і, якщо його визнають винним, Брейвіку загрожує 21 рік в'язниці. Тим не менш, якщо після закінчення цього періоду його визнають все ще небезпечним для суспільства, цей термін можуть продовжити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1083 | Додав: admin | Теги: Ліллебйорн Нільсен, Осло, Брейвік, діти веселки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]