Чт, 2024-03-28, 20:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
В Осло почався суд над "норвезьким стрільцем"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Норвезький терорист Андерс Брейвік, обвинувачений у вбивстві в 2011 році 77 осіб, заявив, що не вважає себе винним, передає Інтерфакс з посиланням на британський телеканал "Скайн-ньюс".

Крім того, до початку слухань у його справі Брейвік підкреслив, що вважає себе "військовим командиром", і тому його справу має розглядати військовий трибунал, а не звичайний суд.

Телеканал зазначає, що обвинувачений вже доставлений в зал суду.

Як повідомлялося, слухання у справі терориста стартують у понеділок, 16 квітня. На них акредитовано близько 800 журналістів.

Головне питання, що належить вирішити в ході 10-тижневих слухань - чи є Брейвік осудним чи ні. В ході першої медичної експертизи, проведеної восени 2011 року, лікарі зробили висновок, що він психопат і недієздатний, в то час як друга експертиза показала зворотне.

Жертвами підриву урядового кварталу в Осло і бійні на норвезькому острові Утойя, які організував Брейвік в липні 2011 року, стали 77 осіб.

Підсудному пред'явлені звинувачення в тероризмі, і, якщо його визнають винним, Брейвіку загрожує 21 рік в'язниці. Тим не менш, якщо після закінчення цього періоду його визнають все ще небезпечним для суспільства, цей термін можуть подовжити.

У разі визнання неосудним, терорист, швидше за все, проведе в психіатричній лікарні весь залишок життя, відзначають норвезькі ЗМІ.

У норвезькому суді зачитують імена загиблих від рук Брейвіка

Норвезький терорист Андерс Брейвік на засіданні норвезького суду, холоднокровно вислуховує детальну інформацію про загиблих від його рук людей, повідомляє Інтерфакс з посиланням на місцеві ЗМІ.

У суді зачитують список жертв нападів Брейвіка, причому вказується і те, за яких обставин загинула та чи інша особа. Ці описи, судячи з усього, не справляють на обвинуваченого ніякого враження: на його обличчі не можна прочитати які б то не було емоції.

А коли в суді описували випадок 51-річної жінки, яка в результаті організованого терористом вибуху загинула, коли їй у вухо встромилася 30-сантиметрова гостра дерев'яна тріска, Брейвік спокійнісінько налив собі води в стакан.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: норвезьким стрільцем, Осло, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]