Пт, 2024-04-19, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
В парламент партія "УДАР" піде самостійно. Список опозиції очолять Тимошенко й Луценко
Інші останні Політичні новини

Партія "УДАР Віталія Кличка" вирішила йти на парламентські вибори самостійно, заявив лідер партії Кличко.

"Таке рішення ухвалили ми, й найлогічнішою подальшою дією буде об'єднання (опозиції - ред.) у парламенті лише з однією метою - створити більшість, а наше завдання - як мінімум - 50+1%", - заявив Кличко в прямому ефірі на телеканалі ICTV.

Таке рішення партії він пояснив тим, що, згідно з даними соціологічних опитувань, партія "УДАР" на парламентських виборах набирає близько 7%, партія "Фронт Змін" - 10%. Однак у разі об'єднання цих політичних сил результат виходить лише 12% замість очікуваних 17%. Аналогічний результат і в разі об'єднання з партією "Батьківщина".

"Думаю, кожен погодиться, що наша найголовніша мета, щоб у майбутньому парламенті сформувати більшість, і тільки з цією метою необхідно об'єднуватися", - наголосив Кличко.

Тому, за його словами, опозиційним партіям логічніше самостійно йти в парламент, а потім об'єднати свої сили та сформувати опозиційну більшість.

Список опозиції очолять Тимошенко й Луценко

Опозиція висуватиме кандидатури своїх засуджених лідерів Юлії Тимошенко і Юрія Луценка на майбутніх виборах до Верховної Ради восени. Про це заявив перший заступник голови парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв в ефірі телеканалу ICTV.

"Я думаю, ні у кого тут сумніву немає, що на об'єднаному з'їзді опозиції будуть обов'язково висунуті кандидатури і Тимошенко, і Луценко на чолі об'єднаного списку", - сказав Соболєв.

Варто зазначити, що висунення опозиційних лідерів, швидше за все, буде формальним, тому що Тимошенко і Луценко мають непогашену судимість і без внесення відповідних змін до Конституції не можуть брати участь у виборах. Очікується, що єдиний список кандидатів в депутати від опозиції буде узгоджений до початку травня.

Як повідомлялося, на з'їзді "Батьківщина" вирішила сформувати з іншими опозиційними політичними силами єдині партійний та мажоритарний списки кандидатів у депутати Ради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: партія Удар, парламент самостійно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]