Ср, 2024-04-24, 01:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
В півтора рази міграційна служба збільшила кількість пунктів оформлення біометричних паспортів
Інші останні Туристичні новини

З січня 2016 року міграційна служба розпочне впровадження нових біометричних паспортів та для зменшення черг на оформлення документа збільшила кількість прийомних підрозділів, повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

"Починаючи з січня наступного року, замість 210 підрозділів, заяви на оформлення біометричного паспорта (зокрема іноземного) зможуть прийняти 325 підрозділів міграційної служби. Це має суттєво зменшити черги на оформлення закордонних паспортів та спростити отримання послуги для громадян, яким раніше доводилося звертатися до сусідніх районів", - йдеться в повідомленні.

З 4-го до 6-го січня триватиме тестування системи оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Враховуючи те, що оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки буде здійснюватися на тому ж обладнанні, що й оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон, можливі тимчасові ускладнення у роботі системи.

Заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки підрозділи міграційної служби почнуть приймати з 11 січня.

Перелік нових підрозділів, де 11 січня можна буде оформити біометричні документи, розміщений на офіційному сайті служби.

Нагадаємо, як запевнив президент України Петро Порошенко під час візиту на поліграфкомбінат "Україна" напередодні 14 грудня, електронний паспорт буде коштувати 100-160 гривень.

Нові ID-картки для ідентифікації людини, які запровадять замість внутрішніх паспортів, будуть оформлятися з 1 січня 2016 року. У Державній міграційній службі кажуть, що поступова заміна паспортів-книжечок на ID-картки відбуватиметься протягом найближчих 5 років.

Громадянам України для отримання пластикового ID-паспорта необхідно надати паспортні дані або свідоцтво про народження, якщо ж особа ще не має паспорта, а також фото, яке можна зробити на місці оформлення пластикового паспорта, заявив голова Державної міграційної служби України (ДМС) Максим Соколюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: кількість пунктів оформлення біомет, міграційна служба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]