Пт, 2024-04-19, 18:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
В Польщі представлять Україну дев’ять фільмів
Інші останні Культурні новини

Другий раз поспіль на польському кінофестивалі, який відбудеться в Торуні, сім українських фільмів будуть представлені в окремій програмі «У фокусі — Україна» і ще два фільми візьмуть участь у конкурсі, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

12-й Міжнародний кінофестиваль Tofifest в Торуні проходить з 18 по 26 жовтня. В одному з його конкурсів, On Air, будуть показані два українські фільми — «Параджанов» Олени Фетісової та Сержа Аведікяна та «Плем’я» Мирослава Слабошпицького, які створювалися за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно (обидва фільми покажуть 23-го жовтня).

«Великим представленням українського кіно є програма Focus: Ukraine, яка складається з 7 фільмів - двох повнометражних художніх стрічок «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко (26 жовтня) і «Поводиря» Олеся Саніна, двох повнометражних документальних фільмів «Майдан» Сергія Лрозниці і «I am Femen» Алена Марго (23 жовтня), альманаху короткометражок «Вавілон’13» (24 жовтня) і двох частин альманаху Єжи Гоффмана «Україна: Народження нації», - йдеться на сайті відомства.

Крім того, одним з компонентів української секції на фестивалі в Торуні буде панельна дискусія про майбутнє кіно України і перспективи його розвитку. Зокрема, в дискусії братимуть участь режисери Олена Фетісова та Лариса Артюгіна, котра представить проект «Вавілон’13».

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Україну дев’ять фільмів, Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]