Вт, 2024-03-19, 04:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
В Польщі українські трударі створили профспілку. ВІДЕО
Інші останні Українці в світі

Українські Гастарбайтер створили в Польщі профспілку українських сезонних працівників, яка буде домагатися поліпшення умов праці і справедливих зарплат для громадян України, які приїхали на заробітки.

Як повідомляє Польське радіо, українські "напівлегальні" працівники не хочуть бути обдуреними за кордоном. За даними Нацбанку Польщі, за 2015 рік українці заробили в Польщі 2 мільярди євро. Якби не регулярні випадки обманів з боку польських роботодавців, ця сума могла б збільшитися майже в два рази.

Керівник міжнародного відділу "Загальнопольського альянсу профспілок" Петро Островський в зв'язку з цим заявив, що: "Українці, які часто працюють нелегально, не тільки не охоплені мінімальними нормами трудового права і соціального забезпечення, їх просто обманюють".

Так, нова організація (з офісом у Варшаві) створена за прикладом поляків, які створюють такі ж профспілки в інших країнах Європи, куди їздять на тимчасову роботу.

Днями, в місті Катовіце відбулися установчі збори "Профспілки українських заробітчан у Польщі". Примітно, що в цьому місті польські інспектори праці в минулому році зафіксували 150 випадків нелегального працевлаштування громадян України.

+За даними Національного банку Польщі середня зарплата українця в Польщі в минулому році становила 460 євро в місяць "чистими". Також у відомстві стверджують, що близько третини заробленого "заробітчани" витрачають в Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: профспілка, Польща, українські трударі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]