Пт, 2024-04-19, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
В Польщу та країни Балтії США перекидають війська
Інші останні Новини світу

Близько 600 американських військовослужбовців вирушають до Польщі і країн Балтії для участі у позапланових військових навчаннях, які відбудуться найближчими днями. Як зазначив офіційний представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, це робиться для підтримки союзників по НАТО, стурбованих анексією Криму Росією.

За словами Кірбі, проведення маневрів на території Польщі, Латвії, Литви та Естонії стане доповненням до раніше запланованого графіком військових навчань США і їхніх європейських союзників, передає BBC-Ukrainian.

"Сполучені Штати серйозно ставляться до своїх зобов'язань в рамках статті 5 статуту НАТО (спільна реакція країн НАТО в разі нападу на одного з її членів), хоча це не навчання в рамках НАТО, - сказав Кірбі. - Це наочна демонстрація нашої прихильності зобов'язанням щодо дотримання безпеки в Європі".

7 березня США на прохання Польщі перекинули на польську авіабазу "Ласк", розташовану за 30 км на північний захід від міста Лодзь, 12 винищувачів F-16, що базувалися на базі в Авіано (північ Італії). На авіабазу "Ласк" також прибуло близько 300 американських військовослужбовців. Згідно з офіційними повідомленнями, винищувачі візьмуть участь у спільних з польськими ВПС навчаннями з патрулювання повітряного простору країни.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: США, війська, Польщу, країни балтії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]