Чт, 2024-04-25, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:25
В пошуках доходів до казни в Кабміні візьмуться за дивіденди
Інші останні Економічні новини

Заможні українці сьогодні фактично звільнені на законодавчому рівні від сплати податків на пасивні доходи. Тігіпко вважає за необхідне починати скасовувати ці преференції, але прогнозує складнощі з реалізацією.

Після введення податку на розкіш, в уряді можуть почати думати над оподаткуванням пасивних доходів, що становлять основу добробуту найбагатших людей.

Про це в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр соціального розвитку України Сергій Тігіпко.

"Я думаю, що по пасивних доходах потрібно починати це робити. Пасивні доходи - це ж не тільки надходження від банківських депозитів, але й роялті, дивіденди, ще багато чого. Саме тут є великі резерви для бюджету. Це буде дуже непроста розмова. Але я вважаю, що потихеньку до цієї справи підходити треба", - сказав Тігіпко.

Крім того, вважає віце-прем'єр, сьогодні потрібно робити акцент на ресурсних податках.

"Ми дуже мало платимо за видобуток руди, піску, щебеню, нафти, газу Практично всюди в світі за багатства, що належать країні, є чіткі податки - рентні платежі. Тому, крім пасивних доходів, я б рухався ще і в цю сторону".

Як повідомлялося, сьогодні заможні українці фактично звільнені на законодавчому рівні від сплати податків на доходи фізичних осіб. А все тому, що офіційно багаті люди заробітну плату в основному не отримують, а отже і не платять з неї податок і не роблять відрахування до фондів соцстрахування, а їх основні доходи від цінних паперів і депозитів - не оподатковуються.

Відзначимо, що в середовищі чиновництва і депутатів Верховної Ради склалося подвійне ставлення до ініціативи зробити прозорою систему фінансування їх витрат, в той час як представники класу олігархів виявляють готовність платити податок на розкіш. Депутати вважають податок на багатство профанацією, але якщо його запровадять - скоріше зважаться продати своє майно, ніж погодяться платити.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вважає, що депутати повинні декларувати свої витрати. Він пообіцяв відреагувати, якщо надійде сигнал про використання за межами бюджетних коштів, бо дуже принципово до цього ставиться.

Втім, у Партії регіонів все одно знають, як через антикорупційний закон їм можна не декларувати доходи за 2011 рік.

Як повідомлялося, уряд збирається обкласти доходи багатих підвищеними податками, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, ті, хто має більш як 100 тисяч гривень на місяць, повинні платити не 17% податку на прибуток, а 30-40%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: візьмуться, дивіденди, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]